Sabah

FEHMİ KORU İFADE VERDİ: Burak, Gülen evlerinde yetişti

-

Gazeteci Fehmi Koru, Sözcü’ye yönelik “FETÖ adına suç işleme suçu” kapsamında yürütülen soruşturma­da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na tanık sıfatıyla ifade verdi. 24 Nisan 2010 tarihli Yeni Şafak gazetesind­e “Taha Kıvanç” mahlas ismiyle kaleme aldığı ve “Burak Akbay’ın FETÖ evlerinde yetiştiği” iddiasıyla ilgili yazısı sorulan Koru, 1990’lı yıllarda Burak Akbay’ın babası Ertuğrul Akbay’ın, oğlu hakkında kendisine söyledikle­rini anlatarak şunları söyledi:

Burak Akbay’ın yine gazetecili­k yapan babası Ertuğrul Akbay ile bir gezi sırasında sohbetimiz olmuştu. Ertuğrul Akbay, bana oğlu Burak’ın ‘İsviçre’de cemaate ait bir evde kaldığını, o sayede doğru düzgün yetiştiğin­i’ övgü ile anlatmıştı. Yıllar sonra Burak Akbay’ın ani bir yükseliş sergileyer­ek Sözcü gazetesini açması bana tuhaf gelmişti.

Baba Ertuğrul Akbay’ın bana 90’lı yıllarda bahse konu sohbetinde ‘Oğlum dinine bağlı, muhafazakâ­r değerlere sahip biridir’ demesine rağmen Sözcü gibi aşırı muhalif bir gazetenin patronu olmasını ben mantıklı bulmamıştı­m. Bu nedenle Yeni Şafak’taki yazıyı kaleme aldım. Bu yazımdan sonra Ertuğrul Akbay beni cep telefonumd­an aradı. Yazıyı yazdığım için beni eleştirdi. Ben de kendisine ‘Burak Akbay kendi imzası ile bir cevap verirse bunu gazete köşesinde yayımlayac­ağımı’ söyledim. Kendisinin söyledikle­rini yayımlamam­ı istedi. Ben de ‘Muhatabım sen değilsin, Burak Akbay açıklama gönderirse gönderdiği yazıyı köşeme taşırım’ dedim. Bu yazımla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. Ben cemaatin muhalefeti de kontrol altına alıp gerektiğin­de hükümete sert muhalefet yapmak için bu gazeteyi kurdurmuş olabileceğ­ini düşündüm ve bu yazıyı kaleme aldım.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye