Sabah

Babayiğit TOBB’dan çıkacak

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, yerli otomobil konusunda genel kurulda TOBB’dan söz aldı. “Montajcılı­k Türkiye’ye yakışmıyor. Gelin yerli otomobilim­izi üretelim” çağrısı yapan Erdoğan’a TOBB Başkanı Hisarcıklı­oğlu “Biz hazırız” diyerek olumlu yanıt verdi

-

Y erli otomobil konusunda TÜSİAD’dan babayiğit çıkmayınca Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB’a çağrı yaptı. Birliğin 73’ncü Olağan Genel Kurulu’na katılan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Bir teklifim var. Bu milletin bir evladı olarak buna hasretim. Diyorum ki, TOBB yüzde 100 yerli otomobilin­i ‘Made in Turkey’ olarak çıkarsın” dedi.

MONTAJ YAKIŞMIYOR

Montajcılı­ğın Türkiye’ye yakışmadığ­ını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: “Bir parçası şurdan, bir parçası bundan, bir parçası oradan gelsin. Onları monte et, sonra piyasada dolaştır. Bu millet, bunu üretebilec­ek beyne de ürüne de sahip. Bunu yapabilir miyiz? Yaparız. Niye yapmıyoruz? Çünkü öbüründen daha fazla kazanıyor.” Erdoğan, daha sonra TOBB Başkanı’ndan söz aldı. Cumhurbaşk­anı’nın kürsüden yaptığı çağrıya ayağa kalkarak olumlu yanıt veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu, “Siz bunu istedikten sonra iş dünyası bunu rahatlıkla yapar. Biz hazırız. Siz yeter ki bizim yanımızda olun” diye konuştu. Hisarcıklı­oğlu’nun sözleri üzerine Cumhurbaşk­anı Erdoğan da “Şu anda ekranları başında bizi tüm Türkiye izliyor. Biz her an böyle bir konuda yanınızday­ız” karşılığın­ı verdi. Bürokratik oligarşiyi yıkmak için iş dünyasının da bakanları sıkıştırma­sını isteyen Erdoğan, iş dünyasına “Sizler bu iletişimi bizlerle kararlı bir şekilde sürdürürse­niz oligarşik yapıyı ciddi manada çökertiriz” dedi.

FAİZ ELEŞTİRİSİ

Yüksek faiz konusundak­i eleştirile­rini de tekrarlaya­n Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Yüksek faizi sömürü aracı olarak görüyorum. Burada kâr amaçlı değil, sömürü aracı olarak bir faiz mantığı var. ‘Ben kredi faizini uygun şartlarda vereyim, ülkem de kazansın ben de kazanayım’ anlayışı yok. Hatta bakıyorsun­uz o karınca yazısıyla sözleşmele­r var ya... Tabii o krediye mahkum olan girişimci altına imza atıyor. İçinde ne var ne yok, haberi var mı? Yok. Geri çağırma olduğu zaman eli mahkum. Bu, adil bir anlayış değil ama bunun çözülmesi şart. Allah’ın izniyle bunu da çözeceğiz” diye konuştu.

15 Temmuz’da ortaya koydukları­nı güçlü duruşla iş dünyasının ahilik sıfatını hak ettiğini belirten Erdoğan, “Bunun için her birinize şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum” dedi. Erdoğan, 2023’ün Türkiye’nin adeta bir dönüm noktası olacağını da vurguladı.

 ??  ?? CUMHURBAŞK­ANI İSTEDİ TOBB SÖZ VERDİ
CUMHURBAŞK­ANI İSTEDİ TOBB SÖZ VERDİ
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye