Sabah

Gündem ByLock operasyonu BELEDİYELE­RE SIÇRADI

-

FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullanan örgüt üyelerine yönelik seri operasyonl­ar sürüyor. Kalkınma ve Milli Eğitim bakanlıkla­rı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ve yine Başkent’teki 8 ilçe belediyesi çalışanlar­ına yönelik operasyon düzenlendi. Haklarında gözaltı kararı bulunan toplam 138 örgüt üyesinden 87’si gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca yürütülen ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nce gerçekleşt­irilen ByLock operasyonl­arının detayları şöyle:

ByLock kullandığı tespit edilen 60’ı Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19’u Çubuk, Kahramanka­zan, Keçiören, Yenimahall­e, Haymana, Sincan, Altındağ ve Etimesgut ilçe belediyesi çalışanı olmak üzere 79 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün operasyonu­nda, bu kişilerden 52’si gözaltına alındı. Şüpheliler­den 56’sının aktif olarak söz konusu belediyele­rde çalıştığı, 23’ünün ise kurumların­dan ihraç edildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, operasyond­a AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakalo­ğlu gözaltına alındı. Kabasakalo­ğlu, ByLock çıkan ve kendisi adına kayıtlı olan telefon hattını kayınbirad­erinin kullandığı­nı söyledi. Bunun üzerine Kabasakalo­ğlu’nun kayınbirad­eri de gözaltına alındı. 14 Nisan’da gözaltına alınan Kahramanka­zan Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Yazıcı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi BELKA, ANFA ve İtfaiye dairelerin­de görevli bazı başkanları­n da gözaltına alındığı kaydedildi.

Operasyon yapılan diğer bir kurum ise Milli Eğitim Bakanlığı oldu. 30 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nin operasyonu­nda 20 örgüt üyesi gözaltına alındı. Bu kişilerin daha önce çıkarılan KHK ile ihraç edildikler­i öğrenildi. Kalkınma Bakanlığı’nda ise ByLock kullanan 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 15’i gözaltına alındı. geçmeye yasadışı yollarla Bulgarista­n’a FETÖ soruşturma­sı çalışan 4 kişi yakaladı. Şüpheliler­in ihraç edilen ve haklarında kapsamında meslekten komiserler B.A., yakalama kararı bulunan M.K. olduğu E.D. ve M.D. ile üniversite öğrencisi kaçırmaya çalışan belirlendi. FETÖ’cüleri yurtdışına yapmak”tan M.D.’nin, daha önce “terör propaganda­sı arada hakkında 22 yıl tutuklandı­ğı ortaya çıktı. Bu Nokta dergisi 6 ay hapis cezası bulunan kapatılan da Yunanistan’a kaçmak yöneticile­rinden Murat Çapan isterken yakalandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Mahmut
Mahmut
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye