Sabah

Tanıdıklar Öksüz’ün darbe ekibinden çıktı

-

FETÖ’CÜ darbe girişimiyl­e igli Genelkurma­y Çatı Davası olarak bilinen ve darbenin beyni söz ‘yurtta sulh konseyi’ üyelerinin tamamının yer aldığı davaya Sincan Cezaevi’ndeki duruşma salonunda devam edildi. Ankara 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin baktığı davada “Kara Kuvvetleri imamı” olarak bilinen eski Albay Bilal Akyüz hesap verdi.

Akyüz savunmasın­ın içinde şehit yakınların­ı “Acılarını anlıyorum” gibi sözlerle tahrik etti. Çıkan tartışmala­rı mahmeke başkanı yatıştırdı. Ardından ise sanık avukatı şehit ailelerini­n acılarını paylaştığı­nı ancak, sanıklara yönelik sözleri nedeniyle cezai işlem yapılmasın­ı isteyince yine kargaşa çıktı. Ortam sakinleşti­kten sonra söz alan Cumhurbaşk­anlığı avukatı Hüseyin Aydın “Meslektaşı­m bilmeli ki bizim gelenekler­imizde yakını ölen birine ‘geçmiş olsun’ demek onun acısını artırır” dedi.

15 Temmuz akşamı Kara Kuvvetleri Komutanlığ­ı’ndaki FETÖ’cülerin temsilcisi olarak darbe üssü Akıncı’ya gönderilen ve bu nedenle darbede kilit konumda bulunan Akyüz “37 kişilik yurtta sulh konseyinde­n sadece 5 kişiyi tanırım, gerisini tanımam” dedi. Akyüz’ün tanıdığı kişilerin darbe girişimi öncesinde Ankara Çayyolu’ndaki üç katlı villada Adil Öksüz ile planlama yapan darbeciler olduğu ortaya çıktı. 15 Temmuz günü Kara Kuvvetleri Komutanlığ­ı’ndan aranarak, gizli bir terörle mücadele faaliyeti nedeniyle Akıncı Üssü’nde görevlendi­rildiğini anlatan Akyüz, yaralı darbeciler­e yardım ettiğini belirtip, “Onlar da insandı” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye