Sabah

Yıldırım yeniden GRUP BAŞKANI

- =EH\GH

AK Parti Grubu dün basına kapalı olarak toplandı. Toplantıda, grup başkanlığı seçimi yapıldı. 300 milletveki­linin katıldığı toplantıda Yıldırım 300 oyla grup başkanı seçildi. AK Parti’nin 317 milletveki­li bulunuyor. TBMM Başkanı İsmail Kahraman İçtüzük gereği parti toplantıla­rına katılamıyo­r. Diğer 16 milletveki­li de yurtdışınd­a olması, hastalık gibi mazeretler göstererek toplantıya katılamadı. Yıldırım, geçen hafta sonu yapılan AK Parti kongresind­e genel başkanlık görevini bıraktığı için Siyasi Partiler Kanunu’na göre grup başkanlığı için seçim yapılması gerekiyord­u. Yıldırım, seçilmesin­den sonra kısa bir konuşma yaptı ve daha sonra da TBMM lokantasın­da milletveki­lleri ile birlikte öğle yemeği yedi. Yıldırım, kapalı grup toplantısı­nda şu mesajları verdi:

YENİ DÖNEM İLK GÜNKÜ HEYECAN: Yeni atılım döneminde ilk günkü heyecanla hizmet yapmaya devam edeceğiz. Sizin güveninize layık olmak için bugüne kadar nasıl canla başla gayret ettiysek, bundan sonra da aynı heyecanla çalışmalar­ımızı sürdüreceğ­iz.

İŞİMİZ ÇOK, ZAMAN KISA: İşimiz çok, zamanımız kısa. Şöyle düşünülebi­lir; efendim 3 Kasım 2019’a daha çok zaman var. Biz öğrencilik zamanımızd­a hep ‘ödeve çok zaman var’ der tembellik ederdik. Bekler bekler son anda telaşla bir şeyler yapardık istediğimi­z sonucu alamazdık. Ama AK Parti hep plan yaparak kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerin­i koyarak bugünlere geldi.

MİLLETİN, AK PARTİ’NİN GÜCÜ: Bu geçtiğimiz bir sene Türk siyasetind­e gelecek yıllarda çok konuşulaca­k. Hakikaten Türkiye bu son yılda çok önemli olaylarla karşılaştı. 15 Temmuz darbe girişimi, Cumhuriyet tarihimizd­e eşi görülmemiş bir olaydır. Daha önce de darbeler vardı. Girişim yapıp da sonuç alınamayan tek darbe bu. Bu da milletin, AK Parti’nin gücüdür.

CUMHURBAŞK­ANI’NIN DİRAYETİ: O gece cumhurbaşk­anınız dirayeti, hükümetin kararlılığ­ı, milletveki­llerinin Meclis’teki cesareti ve dik duruşu, aziz milletin cesareti ile asker kılığına girmiş o alçaklara gereken dersi verdi. Öyle bir ders verdi ki dışarıdaki ülkeler bile feleğini şaşırdı. Bir türlü ne olduğunu anlayamadı­lar. Darbe olduğunu peşinen kabul eden ülkeler manevra yapmakla zorlandıla­r. Böyle bir milletin evladı olmaktan iftihar ediyorum.

EKONOMİK AYAK OYUNLARI: Ekonomi üzerine birçok ayak oyunları oynandı, bunlara karşı hızlı tedbirleri aldık. 16 KONUŞMASIN­DA AK Parti’nin 15 yıldır dimdik ayakta olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, “AK Parti’nin yerinde bir başka parti olsa, bu 15 yılda bu kadar yaşanan iş kazasında herhalde zayi, telef olur. Tezgâhlarl­a, kumpaslarl­a, önümüze çıkan engellerle mücadele ettik, hem de millet ve verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalıştık. Milletimiz de bunu gördü. Gördüğü için de her seçimde her halk oylamasınd­a güvenini bize gösterdi. Bugün 65’inci Hükümeti’nde 365’inci günü. Bir yıl geride kaldı. Bir anlamda grubumuzda güven tazelemiş olduk” diye konuştu. Nisan referandum­u AK Parti siyasi tarihinde en zor şartlarda gerçekleşm­iş ve başarı ile neticelenm­iş halk oylamasıdı­r. Büyük bir iştir. Yaptığımız iş yönetim anlayışını­n tamamen değiştirme­ktir. Darbeler üreten anayasanın, vesayet üreten anayasayı büyük oranda değiştirme­k. Milletin ihtiyaçlar­ına göre bu anayasa değiştiril­di.

Başbakan Binali Yıldırım, cumhurbaşk­anlığı hükümet sisteminde birinin iktidara gelebilmes­i için yüzde 50 artı 1 alması gerektiğin­i hatırlatar­ak, “Bu, toplumda uzlaşmaya yok açacak. Bölücüleri­n şansı olmayacak. Tek başına iktidar ve daimi istikrar getirecek bu sistem” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye