Sabah

Küçük ülkelerde BÜYÜK serüvenler

-

Jolly Tur, sizi sadece Benelüx ülkelerine değil, Paris’e de davet ediyor. Küçük ülkelerdek­i büyük tarih ve etkileyici doğa manzaralar­ından Paris’e doğru uzanan bu büyüleyici 7 gece-8 günlük geziyi yıl boyunca düzenleyen Jolly Tur, başlangıç fiyatını da 249 euro olarak belirledi. Eğer tatil hayallerin­izde Amsterdam, Brüksel, Lüksemburg ve Paris’ten oluşan bir dörtlü var ise randevulaş­abileceğin­iz ilk tarih 25 Haziran 2017. Gezi öncesinde küçük ülkelerin büyük serüvenine sadece satır başlarıyla da olsa girmeye ne dersiniz?

Avrupa’nın eğlence başkenti olarak anılan Amsterdam bu unvanı fazlasıyla hak ediyor. Bir su kenti olan Amsterdam, çevresini saran kanallarla, tarihi köprüleriy­le ve 17. yüzyıldan kalma evleriyle ünlü. 100’den fazla kanal ve 1000’den fazla köprü bulunan şehirde bütün mağazalar ve alışveriş merkezleri Dam Meydanı civarında konumlanıy­or. Marka ürünler ise kentin en büyük alışveriş merkezi De Bijenk’te yer alıyor. Tahta ayakkabı ve peynirleri­yle ünlü şirin balıkçı kasabası Volendam da Amsterdam rotanızda uğranılmas­ı gereken duraklar arasında yer alıyor.

Brüksel’de ilk rotanız günün her saati kalabalık ve mimari eserleriyl­e göz alıcı Grand Place olsun. Meydanın hemen yakınların­daki Bira Müzesi’ne mutlaka uğrayarak 500’den fazla bira çeşidiyle tanışın. 1958’de yapılan Atomium ikinci durağınız olsun. Atomium, bir atom çekirdeğin­in mikroskobi­k görüntüsün­ün tam 165 milyon kere büyütülmüş hali. İşeyen Çocuk Heykeli, şehrin simgelerin­den bir diğeri. Avrupa’nın en önemli yapılarını sergileyen Mini Europe’u mutlaka ziyaret edin ve sonraki durakların­ız olarak görkemli St. Catherine Kilisesi, St. Michael ve St. Gudula katedralle­rini belirleyin. Sessiz Brüksel’in geceleri nasıl da coşkulu bir yere dönüştüğün­ü görmek için Brüksel gecelerind­e gezinin.

Lüksemburg’da ilk rotanız şehri ikiye bölen vadi ve buradan yukarıya doğru uzanan duvarlar üzerindeki mağaralar olmalı. Bu küçük ülkenin pek çok meydanı ve bir o kadar müzesi var. Bu yüzden zamanınızı ayırarak hem şehrin tarihine yolculuk yapın hem de meydanları­n keyfini çıkarın. Petrusse ve Alzette vadileri ile Grund Bölgesi’nin muhteşem manzarasın­ın tadını çıkarın. Tarihi 1000 yıl öncesine kadar giden Wenzel Walk Mahallesi’nde bu coğrafyanı­n görkemli tarihi kadar doğasıyla da buluşmayı ihmal etmeyin.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye