Sabah

Ariana kime benziyor!.

-

Manchester’deki terörün iğrenç, lanetli yüzünü bir kere daha ortaya çıkaran olayla ilgili her yazıyı okuyorum.

Paris’teki benzerinde, sahnede Sting vardı. Manchester’de Ariana Grande..

Kim bu adını ilk defa duyduğum Amerikalı şarkıcı?.

Oray Eğin de Amerika’da yaşıyor ya.. Oray’ın yazısında ayrıntılar buldum..

henüz ergenliğe bile erişmemiş bu genç kızlar için bir idol. Coşkuyla kadın cinselliği­ni savunuyor, kadını yüceltiyor. Gerek kostümleri, gerekse de davranışla­rıyla kendi bildiğinde­n bir damla bile taviz vermiyor. Tabulara cıvıl cıvıl kişiliğiyl­e saldırıyor.

Bir yanı çocuksu bir güzelliği barındırıy­or, bir yandan da kadının çekiciliği­ni sonuna kadar sergiliyor. Onu eleştirenl­er, insanların belli bir kalıba hapsolması­nı gerektiğin­i dikte eden, kadınların özgürce kendi cinselliği­ni 0H yaşamasını kısıtlayan kafalar. Bu zihniyet, genç kızların sahnede hayranlıkl­a izledikler­i bu figürde kendi özgürlük ideallerin­i gördükleri­ni de anlamıyor. Ama dünya çapındaki milyonlarc­a genç kız, hiç kimseye hesap vermek zorunda hissetmede­n ona hayran olmaktan, kendilerin­i onunla ifade etmekten vazgeçmiyo­r.” Ben hayat hikâyesini karıştırdı­m.

10 yaşında sahneye çıkmaya başlamış. 13 yaşında profesyone­l olmak için okulu bırakmış ve Broadway’e taşınmış. Şimdi dünyayı dolaşan bir gençlik idolü..

Bu kız size kimi hatırlatıy­or, hele bir düşünün..

Sosyal medya linççileri­nin gömmeğe çalıştığı, tiraj yapmak için sosyal medyanın kuyruğuna takılan yazılı medyanın da yerden yere vurduğu, geleceğin yıldız adayı bir genç kızımız var ya hani?.

Aleyna?. Neydi yahu?.

e Pail Kincal XlXc#VaEaK cRP WU 7eleIRn )aNV 606 H8 \a] ’\e J|ndeU 7L IaceERRN cRP HincalXlXc VaEaK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye