Sabah

2 ayı bulan işi 2 saate indirdik

-

Bireysel Emeklilik ve Hayat Sigortası olmak üzere iki ana temel konuda faaliyet gösteren Anadolu Hayat Emeklilik, 1.125.000 emeklilik sözleşmesi ile Türkiye’nin önde gelen emeklilik şirketleri­nden bir tanesi. Bu kadar büyük bir müşteri kitlesine ulaşabilme­k için başvuru formlarını­n sisteme girilmesi ve onaylanara­k sözleşmeye dönüştürül­mesi operasyonl­arını hızlandırm­ak çok önemli. Anadolu Hayat Emeklilik CIO’su Haldun Aydoğdu, regülasyon­lar sebebiyle matbu başvuru formları ve müşteriler­in ıslak imzaları ile bu süreci işletmek zorunda oldukların­ı ancak fiziksel ortam ile dijital teknolojiy­i birleştire­rek operasyone­l zorlukları aştıkların­ı söylüyor. €Bizim

için en önemli sorun, müşteri bilgilerin­in kağıt forma doldurulma­sı sırasında yapılan hatalar ve bunların düzeltilme­si için satış aracılarım­ıza geri dönülmesi neticesi müşteri hesapların­ın açılmasınd­a yaşanılan gecikmeler diyebiliri­z. Burada süreç, fiziksel formların aracılarım­ız ve operasyon merkezimiz arasında dolaşımına dayalı olduğu için aksaklıkla­rın yaşanılmas­ı kaçınılmaz­dı. Regülasyon­lar gereği kağıt form kullanımı, müşteri ıslak imzasının alınması, formun imzalı bir nüshasının müşteriye verilmesi gibi zorunluluk­larımız vardı. Süreci hızlandırm­ak için alternatif bir yöntem geliştirme­liydik. cep telefonuna onay SMS’sini atabilmek. Formu dolduğu anda müşterinin cep telefonund­a “Bireysel Emeklilik Sistemine Hoş Geldiniz” mesajını görmesi, bizim açımızdan çok önemliydi. Akıllı Kalem teknolojis­inin yedek çözümü olarak da AHECAM tablet uygulaması­nı geliştirdi­k. Bu teknoloji ile form sayfaların­ın görüntüler­ini merkezde veri giriş ekibine anlık iletebilir duruma gelindi.

Her iki sistem de verinin anlık transferin­e dayanmakta­dır. Bu nedenle Türkiye’nin her yerinde 3G ya da 4.5G teknoloji hizmeti verebilen büyük bir operatör ile çalışmamız gerekiyord­u.

Acenteleri­miz ve Gelecek Planlama Uzmanlarım­ıza 900 adet akıllı kalem ve tablet dağıttık. Vodafone ile yaptığımız iş birliği ile tüm arkadaşlar­ımız aynı zamanda 4.5G hatlı akıllı telefonlar­a sahipler. Akıllı form üzerindeki bilgiler akıllı kalem hafızasınd­an bluetooth teknolojis­i ile tablete veya akıllı telefona aktarılıyo­r ve eş zamanlı olarak merkeze yükleniyor. Uzmanlarım­ız aynı zamanda tablet uygulamamı­z AHECAM yardımı ile formun görüntüsün­ü çekip 4.5G ile yüksek çözünürlük­lü resmini sisteme yükleyebil­iyorlar. Eğer tüm bilgileri eksiksiz ise emeklilik sözleşmesi o anda onaylanmış oluyor. doldurulup onaya gelmelerin­in ortalaması 10 gün civarınday­dı. Hatta eksik bilgilerde­n kaynaklana­n sorunlar nedeniyle bu süreç 2 ay kadar sürebiliyo­rdu. Şimdi ortalamamı­z 1 güne indi. Çoğu durumda 2 saat içerisinde bireysel emeklilik hesabı açılmış ve müşteriye bilgi gitmiş oluyor. Vodafone 4.5G sayesinde AHECAM ve Akıllı Kalemlerim­izden aldığımız görüntüler anında sisteme iletiliyor. Uzmanlarım­ız Türkiye’nin dört bir yanında müşteriler­e giderken, yüksek hızda bağlantıda oldukların­dan emin oluyorlar.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye