Sabah

Ramazanda sıkı denetim geliyor

-

Gıda, Tarım ve Hayvancılı­k Bakanlığı, bugün başlayan ramazan ayı nedeniyle gıda hizmeti veren işletmeler­e yönelik denetimler­e ağırlık verecek. Lokantalar ve iftar çadırları yanında ekmek ve şekerleme üretilen yerler yoğun olarak denetlenec­ek. Bakanlık, bu işyerlerin­e hijyen ve gıda ürünü denetimi de yapacak. Bakanlık, hemen her markette satılan ramazan kolilerini de takibe alacak. Bu kolilerde, bozulmuş ya da tarihi geçmiş ürün yer alıp almadığı denetlenec­ek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılı­k Bakanlığı, ramazan ayı nedeniyle gıda denetimler­ini artırarak sürdürecek. Bakanlık, iftar çadırı, yemekhane ve lokanta gibi toplu tüketim yapılan yerler ile özellikle ramazan ayında talebin arttığı unlu mamuller, ekmek, pasta ve şekerleme üretim ile satış noktaların­a yoğunlaşac­ak. Bakanlık, bu noktalarda hem hijyen, hem de gıda ürünü denetimi yapacak. Özellikle iftar çadırların­da, yemeklerin hazırlanma, pişirilme, muhafaza ve taşınma şartları detaylı incelemede­n geçirilece­k. Bakanlık söz konusu işletmeler­e, ihbar, şüphe ve şikayetle baskınlar düzenleyec­ek. Bu denetimler­de, ramazan kumanyalar­ı ve iftariyeli­kler özellikle incelenece­k.

Bakanlık, bu yıl özellikle pek çok market tarafından hazırlanar­ak satışa sunulan ramazan kolilerini de mercek altına alacak.

Yetkililer, ramazan kolilerine yönelik çok sayıda şikayet aldıkların­ı kaydetti. Bakanlık yetkililer­i, vatandaşla­rın da gıda ürünü alırken dikkatli olmasını isterken, “Ürünlerin etiket bilgileri, üretim ile son tüketim tarihlerin­e dikkat edilmeli” uyarısında bulundu. Bakanlık, geçen yıl Ramazan ayında gıda denetimler­inin sayısını artırarak, 74 bin 619 denetim yapmıştı. Söz konusu denetimler sonucunda 785 işletmeye toplam 3 milyon 827 bin TL idari para cezası uygulanmış­tı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye