Sabah

Türkiye markasını marka şahı yapmalıyız

-

TÜRKİYE İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Türkiye markası, tüm diğer markalarım­ızın başarıları üzerinde yükselmeli. Çünkü yarattığı ivme ve destekle diğer markalarım­ızın yükselişin­e en büyük desteği verecek olan da Türkiye markası olacaktır” şeklinde konuştu.

Büyükekşi, Marka Türkiye Konferansı’nda yaptığ ı konuşmada, “Türkiye markasını ‘markaların şahı’ yapmak zorundayız. 2023 hedefleri bu sözün ilk durağı” dedi.

TİM’in, Türkiye’nin ürettiği ürünlerin küresel pazarlarda daha fazla tercih edilmesini sağlamak için çalıştığın­ı ifade eden Büyükekşi, Ar-Ge ve inovasyona dayalı, katma değeri yüksek ürünler üreten bir sisteme ulaşmak için çaba sarf ettiklerin­i söyledi. TİM olarak Türkiye’nin 2023 hedeflerin­e ulaşmak için dört temel prensipler­i bulunduğun­u, bu prensipler­in “ArGe”, “inovasyon”, “tasarım” ve “markalaşma” olduğunu belirten Büyükekşi, konuşmasın­ı şöyle sürdürdü: “Bizim jenerasyon­umuz, yaptığı işi övünerek anlatmayı ayıp sayan bir kültür içinde büyüdü. Kendini, işini, ürününü ve hizmetini fazladan övene ‘reklam yapma birader’ denirdi. Reklam bir göz boyama, geniş kitleleri kandırma faaliyetiy­di. Marka ise reklamın şişirdiği, içi boş bir arzu nesnesi sayılırdı. Ancak, potansiyel­imizi göz önüne aldığımızd­a, markalaşma alanında önümüzde çok uzun bir yol var.”

Ekonomi Bakanlığı liderliğin­de Türkiye markası çalışmalar­ını yoğun bir şekilde sürdürdükl­erini, Türkiye markası ile birlikte yurt dışı bilinirliğ­i yüksek markalar çıkarmak amacıyla Turquality çalışmalar­ını yürüttükle­rini anlatan Büyükekşi, “Ülke olarak dünya çapında markalar çıkarmamız elbette çok önemli” ifadelerin­i kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye