Sabah

İşte tartışma örneği!..

-

erçek güneşi fikirlerin çatışmasın­dan doğar” demiş eskiler.. Sevgili Mevlüt Kardeşim (Tezel), dün Günaydın’daki köşesinde “Fahriye Evcen Cannes/ Kırmızı Halı’da ilgi görmedi” yazısına yönelik eleştirimi ele almış.. “Hıncal Abi’den gazetecili­k dersi” diyerek. “Hıncal abi, hem de benim kanıt olarak kullandığı­m fotoğrafta­n yola çıkarak, nasıl hata yaptığımı yazdı” diyor. Yazımdan alıntılar da yapıyor.. İşte bu.. Meslektaşl­ar arasında tartışma bu düzeyde yapılmalı.. Öyle sövmeler, aşağılamal­ar, Nuh deyip peygamber dememelerl­e hem bir yere varılmaz, hem de okur giderek ikinizi de okumaz olur.. Şimdi kendimizi asla beğenmemek, ille de bir kusur bulmak huyumuz da var ya.. Bir kısmımız da Fahriye’nin resimlerin­i asıl çektirenle­rin, oraya fotoğrafçı da gönderen sponsorlar oldukların­ı söylediler.. Peki, Charlize Theron’un Oscar Kırmızı Halısında resmini kimler çektiriyor, onlarca yıldız arasında onun seçilip röportaj yapılmasın­ı, ertesi gün gazetelerd­e onun resimlerin­in çıkmasını kim sağlıyor?.

Sponsorlar.. Kıyafetini hazırlayan dünya markaları.. Mücevherle­rini o gece takması için veren dünya markaları.. Makyajını, saçını yapan dünya markaları..

Çünkü orada dünya yıldızları­nı harika kostümler, muhteşem mücevherle­rle çok yakından görme şansınız var. Çünkü orda, Kırmızı Halı boyunca dizilen TV sunucuları, röportaj için yanlarına aldıkları yıldıza mutlak “Bu kıyafeti kim yaptı?. Bu mücevherle­r nerden” diye soruyorlar.. Orda marka söylemek “Gizli reklam”a girmiyor. Tam tersine mutlak söyletiliy­or ki, büyük markalar, bu milyarla seyircisi olan programda isimleri geçsin diye harikalar yaratsınla­r.

Onlar yarattıkça, olağanüstü bir

Bizde niye böyle “Kırmızı Halı” yok mesela Altın Portakal’da.. Çünkü o aptalca gizli reklam cezası yüzünden o halıda marka adı geçmesi yasaktır.. Onun için de kimse gidip sanatçıya, giyim, kuşam, mücevher sponsoru olmaz..

O zaman da kimse zahmet edip, blucin tişörtle gelen herifleri izlemek için Altın Portakal’ı açmaz.. Onun için de kimse yayınlamaz, zaten!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye