Sabah

Kongre sonrası yeni dönemin kodları

-

Kurucusu olduğu AK Parti’ye 979 günlük bir aradan sonra 2 Mayıs’ta yeniden üye olan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, 21 Mayıs’ta yapılan AK Parti’nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde partisinin genel baş kanı seçildi. 1.414 oyla AK Parti Genel Başkanlığı’na seçilen Cumhurbaşk­anı Erdoğan, gerçekleşt­irdiği teşek kür konuşmasın­da yeni döneme ilişkin de önemli mesaj lar vermiş oldu. Türkiye’yi değiştirme­nin kendilerin­i değiştirme­kten geçtiğinin bilincinde olarak yeni ve çok daha büyük reformları­n hayata geçirilece­ğini ifade eden Erdoğan, 2017 sonuna kadar öncelikli olarak ise parti teşkilatla­rını yenileyere­k bu değişimin başlatılac­ağını vur guladı.

Her ne kadar Erdoğan’ın AK Parti üyesi ve genel baş kanı olmasıyla birlikte resmen “partili cumhurbaşk­anlığı” dönemi başlamış olsa da bundan sonraki süreçte atılma sı beklenen bazı adımlar söz konusudur. Bu anlamda öne çıkacak olan dört husustan bahsetmek mümkündür.

Bunlardan ilki kuşkusuz Erdoğan’ın revize edilecek bir kabinenin yanı sıra parti teşkilatla­rına yönelik de bir takım yenilikler­i hayata geçirecek olmasıdır. Diğer önemli bir husus ise Cumhurbaşk­anlığının önümüzdeki dönem de sahip olacağı yeni konuma ilişkindir. 16 Nisan refe randumu ile kabul edilen Cumhurbaşk­anlığı sistemine uyum sağlanması için atılması gereken adımlar ve gerek li uyum yasaları da bir diğer önemli gündem maddesi ni oluşturmak­tadır. Son olarak sistem dönüşümünü­n tam anlamıyla hayata geçirilece­ği bu yeni döneme ilişkin bir diğer husus da terör örgütlerin­e karşı verilen mücadeleni­n tavizsiz ve kararlı bir şekilde sürdürülme­sidir.

Öncelikle altı çizilmesi gereken husus, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın yeniden AK Parti üyesi ve genel başkanı olmasıyla birlikte parti disiplini ve parti mobilizasy­onu gibi hususlarda da bir yenilenmen­in olacağıdır.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye