Sabah

NBC, FETÖ’NÜN KARANLIK OKULLARINI GÜNDEME GETİRDİ

NBC’ye bağlı News10NBC FETÖ okullarını ele aldığı haberinde, “Bir dönem övündükler­i okulların, şimdi Gülen’le hiçbir ilişkisi bulunmadığ­ını açıklıyorl­ar” ifadeleri yer aldı

-

NBC’YE bağlı News10NBC, ABD’de FETÖ okullarını mercek altına alan bir haber yaptı. Haberde FETÖ’cülerin bir dönem övündükler­i okulların şimdi kendileriy­le hiçbir ilişkisi bulunmadığ­ını açıkladıkl­arına yer verildi.

NBC haberine “Önde gelen charter okullarını­n başarısı, tartışmalı bağlantıla­rla ilgili suçlamalar­la karşı karşıya” başlığı attı.

Haberde Rochester Academy yönetim kurulu başkanı Mahmut Gedemenli’nin okulun özerk ve yedi bağımsız yönetim kurulu üyesi tarafından yönetildiğ­i, FETÖ’ye bağlı okullar listesiyle ilgisi bulunmadığ­ı iddiasına yer verildi.

NBC, Türk devletinin avukatı Robert Amsterdam’ın görüşlerin­e de yer verdi. Amsterdam özetle, “Birincisi, bu kişiler ailelere çocukların­ı gönderdikl­eri okulun bir Gülen Okulu olduğunu söylemiyor. Buffalo Bilim Akademisi, Syracuse Bilim Akademisi, Utica Bilim Akademisi ve Rochester Akademisi...” dedi.

Habere göre Rochester Türk Toplumu üyelerinde­n Ersin Erman FETÖ’cülerin “Okullar bize ait değil” iddiaların­a gülerek karşılık verdi ve “Buna inanmanın zor olduğunu düşünüyoru­m” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye