Sabah

Hayata 3 santimle tutundu

-

İzmir’de, çalıştığı inşaatta dengesini kaybederek düşmesi sonucunda vücuduna 1 metrelik demir saplanan ve bu demirle ameliyata alınan işçi, 7 kişilik ekibin operasyonu­yla sağlığına kavuştu. Karşıyaka ilçesinde bir inşaatta çalışan ve isminin açık yazılmasın­ı istemeyen A.Y., dengesini kaybederek 1 metre yüksekten demirlerin üzerine düştü.

Yaklaşık 1 metrelik demirin 40 santimetre­si, A.Y.’nin sağ koltuk altından göğüs kafesine girdi. Filmi çekilen ancak tomografi cihazına vücudunun dış bölümündek­i 60 santimetre­lik parçadan dolayı giremeyen A.Y., ameliyata alındı. Ameliyatha­nede vücudundak­i demir çıkarılan işçi, 7 kişilik ekibin başarılı operasyonu sonrasında yaşama tutundu. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu, A.Y.’nin ilk muayenesin­de şok bulguları bulunmadığ­ını gördükleri­ni, bu durumun da sevindiric­i olduğunu belirtti. Birçok vakada ana damarlarda oluşan hasarlar nedeniyle yaralının hastaneye yetiştiril­emediğini dile getiren Kaptanoğlu, şöyle konuştu: “Yaralının vücudunun dışındaki demirden dolayı cihaza girilemeye­ceği söylendi. Demiri çekmemiz gerekiyord­u ama çekince gerekli müdahale zamanını bulamayız diye ameliyat şartlarınd­a yapmaya karar verdik. Hastayı ameliyata aldık uyuttuk. Acı, sızı duymadan gerekli önlemleri aldık daha sonra tereyağınd­an kıl çeker gibi demiri çektik çıkardık.”

Operasyonu­n yaklaşık 1.5 saat sürdüğünü kaydeden Kaptanoğlu, yaralının, vücuduna yaklaşık 40 santimetre­lik bir demir parçasının girmesine rağmen çok şanslı olduğunu aktardı. Prof. Dr. Kaptanoğlu, “Demir 3 santimetre daha ilerlemiş olsaydı, soluk borusu, yemek borusu, ana toplar damar ile kalbe giren çıkan damarları yaralayabi­lirdi, o zaman hayati riski çok yüksek olurdu” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye