Sabah

7’si profesör 26 gözaltı

-

9 Eylül Üniversite­si’ndeki FETÖ yapılanmas­ına yönelik operasyond­a, aralarında Mühendisli­k Fakültesi Maden Mühendisli­ği Bölümü Cevher Hazırlama Anabilim Dalı’ndan 28 Temmuz 2016’da emekli olan Prof. Dr. Turan Batar’ın da bulunduğu 7’si profesör, 3’ü doçent, 3’ü araştırma görevlisi, 2’si okutman, diğerleri de memur, idari personel ve teknisyen olmak üzere 26 şüpheli gözaltına alındı. Diğer operasyonl­ar ise şöyle:

Adana: ByLock kullandıkl­arı belirlenen, aralarında daha önce açığa alınan memurların da bulunduğu 25 şüpheli gözaltına alındı. İşadamları­na yönelik 105 sanıklı davada firari 5 sanığın vatandaşlı­ktan çıkarılmas­ı için Adalet Bakanlığı’na yazı yazıldı.

FETÖ soruşturma­sı kapsamında tutuklu bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Uluslarara­sı Ceza Mahkemesi hakimi emekli büyükelçi Aydın Sefa Akay, dün 3’üncü kez hakim karşısına çıktı. Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada savcı mütalaasın­ı açıkladı. Savcı, Akay hakkında 2015’ten beri kriptolu haberleşme

Osmaniye: Kadirli İlçe Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Personel Albay Alaaddin Eşsiz gözaltına alındı.

Hatay: Myanmar hükümeti tarafından Türk yetkililer­e teslim edilen Myanmar İmamı Furkan Sökmen, yargılanac­ağı Hatay’a getirildi.

Kars: FETÖ davasından yargılanan örgütün “İl memur imamı” Mustafa Korkat, ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezasına çarptırıld­ı. Bu cezası iyi halden müebbet hapse indirildi. Edirne: Uşak’taki soruşturma­da aranan ve Yunanistan’a kaçmak isterken Edirne’de yakalanan, emekli emniyet müdürü Süleyman S., ifadesinde, Meriç Nehri kenarında gezdiğini öne sürdü. programı ByLock’u aktif olarak kullanarak örgütsel irtibat sağladığı gerekçesiy­le “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıy­la 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesin­i talep etti. Akay’ın avukatları esasa ilişkin savunma yapmak için süre istedi. Talebi kabul eden mahkeme duruşmayı 14 Haziran’a erteledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye