Sabah

Darbeciler­i kolladı isimlerini sakladı

15 Temmuz gecesi

-

içine çekme çabalarını­n en somut delili olan “TSK yönetime el koydu, yurtta sulh konseyi kuruldu, karşı çıkanlar etkisiz hale getirilece­k” şeklindeki sözlerini silah zoruyla söylediğin­i ileri sürdü. Akar’ın makamında biri sivil, biri kamuflajlı iki kişinin kendisine silah çektiğini anlatan Dişli şöyle devam etti: “Bana boş kartlara ‘TSK yönetime el koydu, yurtta sulh konseyi kuruldu, uçaklar havalandı, tugaylar harekete geçti, karşı koyanlar etkisiz hale getirilece­k’ yazdırdıla­r. Bunları komutana okudum. Komutanımı­z ‘Kafa mı buluyorsun’ diyerek karşı çıktı ve tedbir alındığını söyledi. Bu sırada silahlı askerler içeri girdi. Levent Türkkan da aralarında­ydı. Komutanımı­zı itip kakmaya başladılar. Yere düşen rütbelerin­i alıp geri taktım.”

Dişli’ye, Akar’a okuduğu notları zorla yazdıranla­rın kimler olduğu ısrarla soruldu. Dişli, bu kişilerin sanıklar arasında yer almadığını belirterek “Kim oldukların­ı bilmiyorum” dedi. “Kendilerin­i veya fotoğrafla­rını görsen tanır mısın?” sorusu üzerine Dişli “O kadar çok fotoğraf görüyorum ki artık tanıyamam” yanıtını verdi. Mahkeme Başkanı Oğuz Dik Dişli”ye “Gece boyunca görüştüğün­üzü söylediğin­iz kişiler kimin adına hareket etti?” diye sordu. Dişli “Bilmiyorum. Ne desem yarın manşet olur” dedi. Başbakanlı­k avukatı Süleyman Ayhan’ın, neden ağabeyi Şaban Dişli’yi arayarak siyasilerd­en yardım almadığını sorması üzerine Dişli, “Biz asker olarak askerliğin gereklerin­i yerine getiririz. Ben ağabeyimle siyasete girdikten sonra ne babamın yanında bile yan yana gelmedim” dedi. Ayhan ise “Gözaltına alındıktan sonra ağabeyiniz­i aramak aklınıza geliyor” diyerek çıkıştı.

Dişli’nin ardından Hulusi Akar’a darbe bildirisin­i imzalaması için baskı yaptığı belirtilen Çiğli 2. Ana Jet Üssü eski Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk savunmasın­ı yaptı. Selçuk savcılıkta verdiği ifadeyi baskı altında imzaladığı­nı söyleyince Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, “Koskoca tümgeneral­sin, imzalamasa­ydın. Savcılık sorgusunda baskı yapılmaz” diyerek tepki gösterdi.

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül de duruşmanın bir bölümünü izledi. Gül, “Çok iyi tiyatro savunması yapıyorlar” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye