Sabah

Akif Emre’nin ardından

- 122’ye gönder. 1. TL 0+: 21 5 1 7 7

Kaçtır Akif Emre hakkında yazmak için oturuyorum bilgisayar başına. Defalarca denedim, bir türlü muvaffak olamadım.

Ya yüreğim elvermedi ya kalemim kifayet etmedi. Galiba adı “YeIeyat” olan bir yazı yazmak, Akif Emre’den geçmiş zaman kipiyle bahsetmek beni çok zorladı, elimi kolumu bağladı.

17 yıl önce tanıdım Akif Emre’yi. Yeni Şafak’ta yazıyor, Kanal 7’de çalışıyord­u.

Yöneliş Yayınları’nda editördüm. sözümona bilim ve sanat telakkisin­e teslim etmediği için onunla yollarını ayırdılar. Mesai arkadaşlığ­ımız bitti ama dostluğumu­z bitmedi. Bağımız zayıfladı ama muhabbetim­iz devam etti. Ona olan saygım hiç eksilmedi. Zaman zaman bazı meselelere farklı baktık. Kritik zamanlarda aynı noktada buluştuk. Yerli ve milli çizgiden taviz vermedi. Dosdoğru durdu. Benim, adına dediğim ve ne yazık ki birçok yol arkadaşıml­a birlikte benim de bir dönem duçar olduğum teşevvüş haline hiç kapılmadı. Türkiye’nin başına bela olan şer odaklarını prematüre hallerinde bile doğru teşhis etti. Bir siyasal gelenek ve fikir akımı olarak İslamcılığ­ı esas aldı. Onun içinden konuştu. Sahici sorular sordu. İthal sorularla, sipariş meselelerl­e vakit kaybetmedi.

En üzüldüğüm ve de kızdığım husus, Akif Emre’nin ölümünün ardından onun gibi dava derdi olmayan, aşağılık fırsatçıla­rın onun yazılarını cımbızlayı­p oradan bir siyasal pozisyon üretmeye kalkmaları.

Bir kez daha için malzeme devşirmeye çalışmalar­ı. Gezi kalkışması başladığın­da Amerika’daydım.

Olayların başladığı ilk saatlerde yazışmıştı­k. Batılıları­n Erdoğan’ı gözden çıkardığın­ı, onu indirmek için kirli bir planı devreye soktukları­nı karşılıklı olarak dile getirmişti­k.

17-25 Aralık’ta da, 6-8 Ekim ayaklanmas­ında da, diğer bütün kuşatma harekâtlar­ında da yeri belliydi.

Hakkında çok şey yazıldı. Güzel sözler sarf edildi. Eminim daha çok şeyler yazılacak. Dostları, fikirdaşla­rı onu daha çok anlatacak. Güzel insandı. İyi adamdı. Mekânı cennet olsun...

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye