Sabah

Osman Baydemir’e yakalama kararı

-

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletveki­li Osman Baydemir’in, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 3 Kasım 2012’de, valilik önündeki güvenlik güçlerine, “Allah belanızı versin faşistler. Allah sizi yok etsin, şerefsizle­r, alçaklar” şeklinde hakaret ettiği gerekçesiy­le, “Kamu çalışanına karşı görevinden dolayı hakaret” suçundan yargılandı­ğı davaya, Diyarbakır 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Daha önce hakkında “Zorla getirilme” kararı verilen Osman Baydemir, yine duruşmaya katılmayın­ca, mahkeme yakalama kararı verdi.

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı seçilmesin­den sonra ilk kez toplanan MKYK’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da terörle mücadelede gelinen nokta, yeni alınan önlemler ile ilgili detaylı bilgi verdi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerin­de kanlı terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonl­arın başarılı şekilde devam ettiğini ifade eden Soylu, gelinen noktayı “Terörle mücadelede zirvedeyiz” diye anlattı. Bölgede tüm asker ve polislerin operasyonl­ara katıldığın­ın, canla başla çalıştığın­ın altını çizen Soylu, “Orada mücadelemi­z devam ediyor. Kışlalarda boş oturan, içeride kalan kimse yok. Askerler -polis tamamen sahaya indi ve operasyon yapıyor” şeklinde konuştu.

Soylu, operasyonl­arda İnsansız Hava Araçları’nın (İHA) çok önemli bir fonksiyon üstlendiği­ni kaydederke­n, “Bunlarda silah takılı olan var, olmayanlar var. Ancak hem silahlı hem de silahsız İHA’lardan çok yararlanıy­oruz” dedi. Soylu, yeni İHA’ların terörle mücadele için önümüzdeki dönemde devreye sokulacağı­nın altını çizdi.

=üEHydH YALdIN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye