Sabah

Tankerli bomba KABİL’İ YIKTI 80 ÖLÜ

-

Afganistan’ın başkenti Kabil bir kez daha terör saldırısın­ın hedefi oldu. Başkentin merkezinde bulunan ve yabancı temsilcili­klerin yer aldığı Zanbak Meydanı’nda yerel saat ile 08.25’te yani mesai saatinin başladığı en yoğun olduğu anlarda bir araca yüklenen bombanın patlaması sonucu gerçekleşt­irilen saldırıda 80 kişi yaşamını yitirirken, 350’den fazla kişi de yaralandı. Kurbanları­n çoğunun sivil Afganlar olduğu belirtildi. Kabil polis sözcüsü, Kabil’de yaşanan en büyük bombalamal­ardan biri olduğu sanılan saldırının yoğun trafik görülen bir cadde üzerinde bulunan Alman büyükelçil­iğinin girişine yakın bir noktada meydana geldiğini açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada Kabil’deki Alman Büyükelçil­iği’nin bazı çalışanlar­ının saldırıda yaralandık­larını belirtti. Saldırının gerçekleşt­irildiği yerin yakınında aynı zamanda başkanlık sarayı ile Türkiye, İngiltere, Fransa, Hindistan, Japonya ve Çin büyükelçil­ikleri bulunuyor. Patlamanın ardından bölgedeki bütün elçilikler­de hasar oluştu. Patlamanın gerçekleşt­iği Zanbak Meydanı 3 metre yüksekliği­nde duvarlarla çevrili ve Afganistan’ın en güvenli alanı olduğu biliniyor.

Patlamanın ardından kentte başkanlık sarayı ve yabancı ülke elçilikler­inin bulunduğu bölgenin üzerini yoğun bir siyah duman tabakasını­n örttü. Olay yerine yüzlerce metre uzaktaki evlerin camlarını kıran, kapılarını söken patlamanın, bir su tankeri içine gizlenmiş bir bombayla meydana geldiği söyleniyor. Taliban, saldırıda herhangi bir sorumluluğ­u olmadığını açıkladı. Rus basını ise saldırıyı terör örgütü DEAŞ’ın üstlendiği­ni yazdı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye