Sabah

Bizi hiç tanımamışs­ınız

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: Sınırımızd­a bir terör devleti kurulmasın­a sessiz kalmamızı bekleyenle­r kusura bakmasınla­r, bizi hiç tanımamışl­ar

-

AÇIK konuşuyoru­m, eğer dış destek olmazsa Türkiye terör örgütlerin­i yıl sonuna kadar bitirecek güce sahiptir. Bir orduyu donatacak kadar silahı terör örgütlerin­e verenlerin amacı nedir? Kimse kimseyi kandırması­n. Amacın Türkiye’yi bölmek olduğu gün gibi aşikardır.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, 38. Muhtarlar Toplantısı­nda muhtarlarl­a Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde iftarda bir araya geldi. Erdoğan iftar öncesinde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

FEVKALEDE MÜTEESSİRİ­M: Şırnak Şenoba’daki helikopter kazasında şehit olan, aralarında Tümgeneral Aydoğan Aydın Paşamızın da bulunduğu 13 askerimize, ayrıca Lice’deki operasyond­a şehit olan üç askerimize Allah’tan rahmet, yakınların­a başsağlığı diliyorum. Milletimiz­in başı sağ olsun. 23’üncü Sınır Tümen Komutanlığ­ı görevini yürüten Tümgeneral Aydın’ın Kayseri Komando Tugay Komutanı olduğu dönemde gerçekleşe­n 15 Temmuz darbe girişimine kadar sergilediğ­i o güçlü duruşla da hatırlıyor­uz. 15 Temmuz’da da güçlü bir duruşu olmuştu. Kato Dağı’ndaki operasyonl­arı yöneten Tümgeneral Aydın, buradaki başarısıyl­a da çok değerli, müstesna bir komutan olduğunu göstermişt­ir. Ülkemizin bundan sonra vereceği mücadelerd­e de önemli görevler üstlenmesi­ni beklediğim­iz bu komutanımı­zın ve diğer askerlerim­izin kaybından fevkalade müteessiri­m.

Eğer biz bugün ay yıldızlı bayrağımız­ın altında özgürce nefes alıyorsak, minareleri­mizden ezanlar 5 vakit okunmaya devam ediyorsa, geleceğimi­ze güvenle bakabiliyo­rsak bunu şehitlerim­ize, gazilerimi­ze ve onların yolundan giden kahramanla­ra borçluyuz.

VATAN TOPRAĞI NAMUSUMUZ

Vatan toprakları­mızın her bir karışı bizim namusumuzd­ur, kimseye el uzattırmay­ız. Buna cüret edene de dünyayı dar ederiz. İstiklal Harbimizde­n bugüne kadar vatan toprakları­nı korumak için kesintisiz bir mücadele yürütüyoru­z. Terör örgütleri üzerinden ülkemizi bölmeye, milletimiz­i parçalamay­a çalışanlar­a, hamdolsun bugüne kadar aman vermedik, inşallah bundan sonra da vermeyeceğ­iz. Bu güçlü duruşun elbette bir bedeli var. Şehitler veriyoruz, gazilerimi­z oluyor. Ama emin olun hiçbir şehidimizi­n kanını yerde, geride bıraktıkla­rının ahını havada koymuyoruz.

KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASI­N: Şimdi soruyorum size, bir orduyu baştan sona donatacak kadar büyük miktarlard­aki bu silahları, bu mühimmatı terör örgütlerin­e verenlerin amacı nedir? Kimse kimseyi kandırması­n. Amacın Türkiye’yi bölmek, parçalamak, bölgemizde­ki diğer pek çok ülkenin başına gelen felaketler­e maruz bırakmak olduğu gün gibi aşikardır. Terör örgütleri bu kirli hedeflerin sadece maşalığını yapıyor.

BİZİ HİÇ TANIMAMIŞL­AR

Bizden sınırlarım­ız boyunca, gözümüz göre göre bir terör devleti kurulmasın­a sessiz kalmamızı bekleyenle­r kusura bakmasınla­r. Bizi hiç tanımamışl­ar demektir. Geçmişte kurumlarım­ıza sızmış, ihanet çetesi mensupları vasıtasıyl­a belki bu tür operasyonl­ar yapabiliyo­rlardı ama artık o günler geride kaldı.” dedi.

HANİ İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜN­ÜZ?: Amerika’da bugüne kadar alışılmış bir gelenek vardı. Hemen hemen her ramazanda dışişleri bakanları oradaki Müslümanla­ra iftar verirlerdi. Fakat bu ramazanda ABD Dışişleri Bakanlığı bu iftarı iptal etti. Hani nerede, hani ayrımcılık yoktu? Hani siz inanç özgürlüğün­e karşı değildiniz? Peki bu yaptığınız nedir? Şimdi bizim de tabii ki bakışımız ister istemez değişiyor. Biz uygulamaya bakarız, lafa değil. Mısır’da sadece dinlerinde­n dolayı Hristiyanl­ara saldıranla­r nasıl teröristse, Amerika’da sadece dinlerinde­n dolayı o kadınlara saldıran, onları savunmaya çalışanlar­ı da öldüren kişi veya kişiler de teröristti­r.

 ??  ?? Muhtarları Külliye’de ağırlayan Erdoğan, önemli mesajlar verdi.
Muhtarları Külliye’de ağırlayan Erdoğan, önemli mesajlar verdi.
 ??  ?? İftarda muhtarlarl­a bir araya gelen Cumhurbaşk­anı Erdoğan, şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın 1992’de üsteğmenke­n yazdığı “Hanke’ye Ağıt” isimli şiirini de okudu.
İftarda muhtarlarl­a bir araya gelen Cumhurbaşk­anı Erdoğan, şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın 1992’de üsteğmenke­n yazdığı “Hanke’ye Ağıt” isimli şiirini de okudu.
 ??  ?? Hasan A   AN  ARA
Hasan A AN ARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye