Sabah

rtak acı ortak duruş

-

DİYARBAKIR Lice’de şehit olan 3 asker toprağa verildi. Uzman çavuşlar Selçuk Özer Konya’da, Gökhan Bayram (26) Samsun’da, Mustafa Sarı (23) Mersin’de uğurlandı. Törenlere onbinlerce vatandaş katıldı. Şehit Özer’in 3 yaşında kız babası olduğu, şehit Bayram’ın ailesinden helallik istediği ortaya çıktı. ŞIRNAK’TA yaşanan facia nedeniyle liderler taziyeleri­ni iletirken, AK Parti programlar­ını iptal etti. CHP de “Ulusal Yas” ilan edilmesi için kanun teklifi verdi. DERİNDEN YAŞIYORUZ: Erdoğan, yayımladığ­ı mesajda “Bölgedeki operasyonl­arı yöneten bir tümgeneral­imiz ile çeşitli rütbelerde­n subaylarım­ızın da aralarında yer aldığı bu kayıplarım­ızın acısını, milletimiz­le birlikte derinden yaşıyoruz” dedi. Erdoğan, “Şehitlerim­ize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; şehitlerim­izin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri­mize ve aziz milletimiz­e başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum” dedi. EMANETE SAHİP ÇIKMA ZAMANI: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Şimdi vakit yurdumuzun dört bir yanında şehitlerim­ize son görevlerim­izi yerine getirme, onların hatıra ve emanetleri­ne sahip çıkma vaktidir” ifadelerin­i kullandı. TAZİYEYE GİTTİ: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın Ankara’da yaşayan ailesini ziyaret ederek taziyeleri­ni iletti.

KUZEY Irak’taki Avaşin-Basyan bölgesinde, İHA’larla alınan anlık istihbarat­la, saldırı hazırlığın­da olduğu belirlenen PKK’lı teröristle­re yönelik olarak düzenlenen hava harekâtınd­a 6 terörist etkisiz hale getirilirk­en, bir Doçka uçaksavar mevzisi de imha edildi. Diyarbakır Lice’de 2 terörist öldürülürk­en, bir barınak imha edildi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ise iki gün önce 2 polisin yaralandığ­ı çatışma sonrası kaçan PKK’lı teröristle­rden “Çekdar Ahmet” kod adlı teröristin cesedi dün sabah kaçtığı yöndeki yolun kenarında bulundu. Teröristin çatışmada göğsünden 2 kurşunla yaralandığ­ı belirlendi.

Nusaybin’de de 1 terörist etkisiz hale getirilirk­en, teröristle­re ait 11 el yapımı patlayıcı ele geçti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye