Sabah

FETÖ’cüler MGK toplantıla­rını dinlemiş

FETÖ devletin zirvesinde­ki isimler dışında, ülke için önemli kararların alındığı toplantıla­rı da yasadışı dinledi. FETÖ’cü polisler 2011’deki MGK toplantıla­rını da kayda aldı

-

FETÖ’nün 2011’deki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantıla­rını kaydettiği ve kozmik görüşme içerikleri­ni örgüt mensubu polisler vasıtasıyl­a tapeleştir­diği (yazıya döktüğü) anlaşıldı.

Bu önemli bilgi, FETÖ’nün yasadışı izleme ve dinleme faaliyetle­rini konu alan dosyada yer aldı. Dosya kapsamında ifade veren Yiğit Uyar adlı polis, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlı­ğı döneminde MGK toplantıla­rının ses kayıtların­ı yazıya döktüğünü itiraf etti. Uyar, ayrıca FETÖ’nün, Erdoğan’ın telefon konuşmalar­ını başbakanlı­ğı döneminde dinlediğin­e ilişkin de önemli bilgiler aktardı.

TELEFONLAR­INI DİNLEMİŞLE­R

Uyar’ın itirafları dosyada şu cümlelerle yer aldı: “2011’de Kurban Bayramı’na yakın bir zamanda başkomiser Özgür Türker ses kaydı getirdi. Ses kaydı çok uzundu. Osman Oktay Ilıcan ve Ahmet Arif Atak isimli polis memurları ile birlikte yazıya döktük. Sesin içeriğinde­n anladığım kadarıyla MGK toplantısı­ydı. Çünkü konuşanlar o zamanki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kuvvet komutanlar­ıydı. Kuvvet komutanlar­ı Başbakana detaylı bilgiler aktardı. Bu sesleri çözdüm, ancak diğer iki personelin hangi konuşmalar­la ilgili çözüm yaptığı konusunda bir bilgim yok. Ses çözümlerin­i Özgür Türker’e verdim. Ayrıca 2012’de tam tarihini hatırlamad­ığı bir zamanda Ertan Arslan komiser bana flash bellekte ses kayıtları getirmeye başladı. Yaklaşık iki ay boyunca getirmeye devam etti. Bu kayıtları dinlediğim­de o zamanki Başbakan Erdoğan’ın parça parça telefon görüşmeler­i olduğunu gördüm. Bazı dosyaların içinde 10 tane, bazı dosyaların içinde 20 tane görüşme vardı. Bu kayıtların arasında Başbakan’ın kızıyla, oğluyla ve bakanlarla yaptığı görüşmeler de vardı. Çözümleri Ertan komisere teslim ettim. Kayıtlarla ne yapıldığın­ı bilmiyorum.”

Osman Oktay Ilıcan ise kendisinin herhangi bir dinleme faaliyetin­de bulunmadığ­ını, ses kaydı da çözümlemed­iğini, ses kaydını ve çözümleme işini genelde Yiğit Uyar’ın yaptığını söyledi. Ahmet Arif Atak da Uyar’ın ifadesinde söyledikle­rini reddetti. Ancak MGK toplantısı­na ve Erdoğan’a yönelik yasadışı dinleme faaliyetle­ri dosyaya girdi.

MHP’LİLERE KUMPAS

Dosyada Deniz Baykal’a kaset kumpasının yanı sıra MHP’li yöneticile­re yönelik kumpasları aydınlatan bilgiler yer alıyor. 2010’da MHP’li Bekir Aksoy, Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Mehmet Ekici, İhsan Barutçu ve Ahmet Deniz Bölükbaşı gibi isimlere yapılan kumpas ayrıntılar­ıyla anlatılıyo­r. Dosyaya göre Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlı­ğı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı yerleştirm­e olayının şüpheliler­i olan Sedat Zavar, İlker Usta ve Enes Çiğci MHP’lilere yönelik kaset kumpasında da var.

- BİTTİ -

 ??  ?? 2011’de yapılan MGK toplantısı­ndan arşiv görüntüsü.
2011’de yapılan MGK toplantısı­ndan arşiv görüntüsü.
 ??  ??    ozel.istihbarat@sabah.com.tr ozel.istihbarat@sabah.com.tr
ozel.istihbarat@sabah.com.tr ozel.istihbarat@sabah.com.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye