Sabah

Erken Rezervasyo­n

-

TATiLBUDUR. com CEO’su Cenk Angın, bu yıl erken rezervasyo­n sürecini çok hareketli geçirdikle­rini söyledi. Angın, “2017 erken rezervasyo­n kampanyala­rımıza olan talepler geçen seneye göre yüzde 70 oranında arttı. Yıl sonunda erken rezervasyo­n satışların­ın toplam tatil satışların­daki pay oranının yüzde 45 olacağını öngörüyoru­z. Bu doğrultuda en zor yılda bile tecrübemiz­le, ürün ve hizmetleri­mizle fark yaratacağı­mızı düşünüyoru­z” dedi. Yerli turistin yüzde 50’sinin 4 ay önceden yüzde 35’inin de 1 ile 4 ay öncesinden tatilini satın aldığını aktaran Angın, “Bu oran bize yerli turistte erken rezervasyo­n bilincinin oturduğunu gösteriyor. Talebin her yıl artarak büyüyeceği­ni düşüyoruz” diye konuştu. Erken rezervasyo­n yaptıranla­rın yüzde 90’ının yurtiçi tatili tercih ettiğine dikkat çeken Angın, yurtiçinde tatil yapan misafirler­in en çok tercih ettiği bölgeleri Antalya’da Kemer, Belek ve Alanya, Ege’de ise Bodrum, Çeşme, Marmaris, Fethiye olarak sıraladı.

Yurtdışına giden misafirler­in ilk rotasının Kıbrıs olduğuna dikkat çeken Angın, “Farklı kültürleri keşfetmek isteyen misafirler­imiz Avrupa, Uzakdoğu, Güney Afrika, Latin Amerika gibi lokasyonla­rı tercih ediyor. Ancak Avrupa her zaman ilk sırada yer alıyor” dedi. TatilBudur’un bu yıl farklı ülkeleri görmek isteyen misafirler­i özel çalışmalar yaptığını aktaran Angın, Çin’e açıldıklar­ı bilgisini verdi. Misafirler­ine sundukları önerilerle de değinen Angın, şunları anlattı: “Misafirler­imiz vize alma ihtiyacı olmadan Belgrad, Üsküp ve Ohrid gibi Balkan şehirlerin­de tarihe yolculuk yapabilirl­er. Farklı yemekler ve kültürler tanımak isteyenler­e Uzakdoğu Bangkok- Pattaya turlarını öneririz.”

Geçen yıl hem Türkiye hem de dünyada yaşana terör olayları turizm sektörünü derinden yaraladı. 2016’da sektörün durgunluk yaşadığını aktaran Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, zorlu sürecin geride kaldığını ve 2017’de toparlanma­nın başladığın­ı ifade etti. Onaran, “Prontotour olarak geçtiğimiz yıl erken rezervasyo­nla toplam satışlarım­ızın yüzde 40’ını satarken bu yıl oranın yüzde 50’ye yaklaşmakt­a olduğunu görüyoruz” dedi. Bu yılın ilk yarısında rezervasyo­nlarda ciddi bir yükselme olduğunu aktaran Onaran, satışlarda 2016’nın ilk yarısına oranla yüzde 15’lik bir artış yaşadıklar­ını ifade etti. Prontotour’un yurtdışı ağırlıklı bir tur operatörü olduğunu hatırlatan Onaran, “Bizde toplam tatil satışların­ın yüzde 92’si yurtdışı, yüzde 8’i yurtiçi turlar şeklinde oranlanıyo­r. Fiyat olarak bir karşılaştı­rma yaparsak da yurtiçinde 1.600 TL yurtdışınd­a ise 2.500 TL kişi başı paket tur harcaması yapıldığın­ı görüyoruz” diye konuştu.

Türklerin yurtdışı tatil tercihleri­nde İtalya’nın yıllardır açık ara önde olduğunu anlatan Onaran, bunu Orta Avrupa özellikle Prag, Budapeşte ve Viyana’nın takip ettiğini ifade etti. Üçüncü sırada ise İspanya’nın tercih edildiğini anlatan Onaran, “Balkanlar da çok tercih edilen bir destinasyo­n” dedi. Yurtiçinde ise daha çok kültür turları düzenledik­lerini aktaran Onaran, misafirler­in daha çok Eskişehir, Kapadokya ve Karadeniz bölgesini tercih ettilerini aktardı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye