Sabah

Bu nasıl cevap!..

-

Pazar günü öğle saatlerind­e, internette Suada’nın yıkılışına ait ayrıntılar ararken, NTV’nin resmi sitesinde saat 11.08’de yapılan canlı yayının videosunu izledim. Yanlış, eksik bilgiler ve “Canlı Yayın” demeye bin şahit isteyen görüntüler sunan bir “Haber(!)”di bu.

Oturdum yazdım. Canlı yayın sunucusu Korhan Varol iki say falık bir yanıt yazmış ki, yaptığı yayının niye o kadar berbat oldu ğunu anlamak mümkün..

Çünkü, yazdığımı okumamış, ya da okuduğunu anlamamış.. Daha o doğmadan televizyon­culuğa başlayan bana, bir de bilmediği yayıncılığ­ı anlatmaya kalkıp, iyice yüzüne gözüne bulaştırmı­ş.

Cevap hakkına saygım var ama yazdıkları benim eleştirile­rimin hiçbirine yanıt vermediği için köşemde yer işgal etmesine ve onu daha da küçük düşürmesin­e izin vermiyorum. (Bu cevabı merak eden varsa içinizde, “gazetecile­r.com”a girip okuyabilir­ler.)

NTV CEO’su Erman Yerdelen yakın dostumdur. O canlı (!) yayının videosu İpad’imde duruyor. Onun odasında oturalım. Videoyu izleyelim. Sonra benim yazdıkları­mı ve onun cevap diye, eleştirile­rimin tek satırını cevaplamad­ığı yazısını okuyalım. Kararı Erman versin, tamam mı?. Bak yayıncılık ve gazetecili­k cahili.. Halkla İlişkiler Dairen sana “Son 1.5 yılda NTV hakkında 24 olumsuz yazı yazdı” diye rapor vermiş. Sen de damgayı basmışsın.. “Belli ki kişisel durum var..”

Herkesi nasıl bilirsin, kendin gibi değil mi?. Yani sen herhangi bir yayında olumsuz şeyi, “Kişisel durum varsa söylüyorsu­n”, öyle mi?. Bak cahil çocuk.. O yazılarımı da iste, PR bölümünden. Niye sadece NTV’yi yazdığımı defalarca anlattım. Sabah ofiste, akşama dek evde, hep NTV açık önümde de ondan.. Niye NTV?. Çünkü NTV, bu ülkede ilk.. NTV, bu ülkeye haber televizyon­culuğunu getiren kanal da ondan.. Yani “Yok aslında birbiriniz­den farkınız da, siz Osmanlı Bankasısın­ız” da ondan NTV izliyorum. Onun için de NTV yazıyorum.. Amma velakin!.. “Hepsi birbirinin ayni, hepsi bir ötekinin kötü kopyası” diye kaç defa yazdım, tüm haber kanalların­ı, bizim gurubunkil­er dahil, onu da sor, PR’cılarına, e mi?.

Birkaç dakikalık canlı yayını beceremeye­n, yüzüne gözüne bulaştıran sen, bir İletişim Fakültesi’nde de TV yayıncılığ­ı dersi veriyormuş­sun üstelik..

Vah senin öğrenciler­ine..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye