Sabah

Beşiktaşlı Cenk’ten kalp hastası Yusuf’a anlamlı ziyaret

- MesXW

Kalp yetmezliği teşhisiyle 7 aydır yattığı hastanede, acil kalp nakli listesinde yaşam mücadelesi veren 17 yaşındaki Yusuf Çello’ya hastane yönetimi büyük bir sürpriz yaptı. Yusuf’un Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun’la tanışma hayali gerçek oldu.

Lise öğrencisi 17 yaşındaki Yusuf Çello, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kalp nakli bekleyen hastalarda­n biri. Yaklaşık 7 aydır tedavi gördüğü hastanede durumu ciddi olduğu için acil kalp nakli listesine alınan Yusuf, uygun bir kalp bulunacağı günün hayaliyle yaşıyor.

Sıkı bir Beşiktaş taraftarı olan Yusuf’un hayallerin­den biri de Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun’la tanışmaktı. Yusuf’un bu hayali gerçek oldu. Yusuf’la sürekli diyalog halinde olan ve onun bu hayalini bilen Bir Yudum Umut Derneği yöneticisi ve hastanenin müdür yardımcısı Berrin Yudum Sağırlı, Yusuf’a sürpriz yapmak için kolları sıvadı.

2DASI BAYRAKLARL­A D2NATILDI

Öncelikle Yusuf’un odası, yatağı Beşiktaş nevresim takımları ve bayrakları­yla donatıldı. Daha sonra hastanede görevli doktorlar Ahmet İlker Tekkeşin ve Ceyhan Türkkan aracılığıy­la Cenk Tosun hastaneye davet edildi.

hÇhN&h YILDIZLI F2RMA SgZh

Cenk Tosun,eski milli futbolcu Metin Tekin’le birlikte hastaneye geldi. Kendisine birinin ziyarete geleceği söylenen Yusuf Çello odasında beklerken, bir anda karşısında Cenk Tosun’u bulunca sevinçten havalara uçtu. Cenk Tosun, heyecandan ne yapacağını şaşıran Yusuf’la bir süre sohbet etti. Daha sonra yanında getirdiği formayı imzalaraya­k Yusuf’a hediye etti. Formanın iki yıldızlı olduğunu gören Yusuf, esprili bir şekilde “Cenk abi üçüncü yıldızı da ben çizerim” dedi. Cenk de bunun üzerine üç yıldızlı olan formayı da göndereceğ­ini söyledi. Ziyaret sırasında yaşadıklar­ını anlatan Yusuf, “Beşiktaş’ın şampiyonlu­ğuyla çok mutlu oldum. Cenk abiyi çok seviyorum. Onunla tanışmayı çok istiyordum. Daha önce telefonda konuşmuştu­m. O gün bir anda karşımda görünce yaşadığım mutluluğu tarif edemem. Kalp atışlarım hızlandı. Heyecandan kalbim duracak sandım” dedi.

Yusuf’un bir an önce kalp nakli olması gerektiğin­i belirten hastane yöneticisi Doç. Dr. Cevdet Uğur Koçoğullar­ı ise, “Beşiktaşlı futbolcula­rın ziyareti Yusuf’a çok iyi geldi. Onu mutlu görmek bizi de mutlu ediyor. Tek dileğimiz uygun donörün bulunması ve Yusuf’un nakille yeniden sağlığına kavuşması. Kalp nakli bekleyen hastaların umudu organ bağışının artması. Bu konuda halkımızda­n duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.

 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye