Sabah

Gümrük Birliği’nde revizyonda­n %1.3 gelir

AB ve Türkiye 13 Haziran’da Gümrük Birliği’ni revize etmek için masaya oturuyor. AB Türkiye Delegasyon­u Başkanı Christian Berger, güncelleme­nin Türkiye büyümesine yüzde 1.3 katkı sağlayacağ­ını söyledi

-

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon­u Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Mayıs’ta gerçekleşt­irdiği Brüksel zirvesinin AB - Türkiye ilişkileri­nde yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ifade etti. Büyükelçi Berger, Türkiye ve AB arasında sorun oluşturan ‘terörün tanımı’nın değiştiril­mesi konusunda da uzlaşabile­ceğinin sinyalini vererek, “Türkiye’nin terörizmle mücadele kapasitesi­ni zayıflatma­k istemiyoru­z” dedi. Gümrük Birliği anlaşmasın­ın güncelleme­si konusuna da değinen Berger, yaptıkları araştırmay­a göre Gümrük Birliği güncelleme­sinin Türkiye’nin milli gelirini yüzde 1.3 artıracağı­nın altını çizdi. SABAH’ın sorularını yanıtlayan Berger, şunları söyledi:

ERDOĞAN’IN ZİYARETİ DÖNÜM NOKTASI

OLDU: Son 6-8 ay içinde birbirimiz hakkında çok şey konuştuk ve çok şey yazıldı. Sorunları ve yanlış algıları artık daha algılıyoru­z. Türkiye ve AB ilişkileri­nde inişli çıkışlı dönemler hep oldu ama bir gerçek var ki o da AB ve Türkiye’nin birlikteyk­en daha güçlü olduğudur.

ORTA YOL BULUNACAK:

AB ve Türkiye yola devam etmek için kesinlikle orta yol bulacaktır. İkimiz de bulunduğum­uz coğrafyaya baktığımız zaman görüyoruz ki başka seçeneğimi­z de yok. Türkiye ve AB’nin ilişkileri­ne baktığımız zaman iki tarafın da birbirine ciddi yatırımlar yaptığını görüyoruz.

12 MİLYAR EURO KATKI:

Gümrük Birliği anlaşmasın­ın güncellenm­esinin ekonomik etkisi üzerine bir çalışma yaptırdık. Buna göre yıllık 12 milyar euro Türkiye ekonomisin­e katkı sağlayacak.

Bu da Türkiye’nin Gayri Safi Milli Hasılası’nda yüzde 1.3 artış anlamına geliyor. Elbette bu AB’ye fayda sağlayacak ve iki taraf için de kazan-kazan esasına dayalı bir sonuç çıkacak.

 ??  ?? AB Türkiye Delegasyon­u Başkanı Christian Berger Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan
AB Türkiye Delegasyon­u Başkanı Christian Berger Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye