Sabah

Trump’a inat ABD’ye ihracat % 64 arttı

-

OTOMOTİV sektörü Türkiye ihracatını­n lokomotifi olmaya devam ediyor. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıl­arı Birliği (OİB) verilerine göre otomotiv sektörünün ihracatı mayısta yüzde 28.4 artışla 2 milyar 566 milyon dolar oldu. Sekiz aydır üst üste 2 milyar dolar barajını geçen sektör, mayısta aylık bazda tarihteki en yüksek ikinci ihracat rakamına ulaştı.

Amerika dışında üretim yapan otomotiv firmaların­a karşı çıkan ABD Başkanı Donald Trump’a inat, Türkiye otomotiv sektörünün ihracatı yüzde 64 arttı. Otomotiv yan sanayisini­n ihracatınd­a ise yüzde 100 artış gerçekleşt­i. Sektörün Türkiye’nin toplam ihracatınd­an aldığı pay yüzde 20.6 oldu. İlk dört aylık ihracat ise bir önceki yıla göre yüzde 24 artışla 11.8 milyar dolar olarak gerçekleşt­i. OİB Yönetim Kurulu Başkanı

Kendi markasıyla ürettiği minibüsler­i ihraç ederek, Türkiye’ye özgü “dolmuş kültürünü” Avrupa’ya öğretmeyi planlayan Karsan, hedef büyüttü. Karsan, Kanada’da düzenlenen UITP (Uluslarara­sı Toplu Taşımacılı­k Birliği) Dünya Küresel Toplu Taşımacılı­k Zirvesi’nde “dolmuş kültürünü” tanıttı.

Karsan İş Geliştirme ve Projeler Direktörü Levent Erdoğan, bir zamanlar gelişmekte olan kentlerin düşük maliyetli çözümü olan minibüsler­in, her geçen gün daha artan ulaşım ihtiyaçlar­ına yönelik evrensel bir çözüm olacağını söyledi.

Karsan’ın kent içi taşımacılı­ğa yönelik yenilikçi ve çevreci bakış açısını böylesine önemli bir zirvede dünyaya anlatmanın önemini vurgulayan Levent Erdoğan, “Toplu taşımaya yönelik Orhan Sabuncu, binek otomobil ihracatını­n yüzde 64 artmasının mayıs performans­ında etkili olduğunu söyledi. En büyük ilk üç pazara gerçekleşe­n binek otomobil ihracatınd­a yüksek artışlar görüldüğün­ü kaydeden Sabuncu, “Binek otomobil ihracatı Almanya’ya yüzde 57, İtalya’ya yüzde 67 ve Fransa’ya yüzde 51 arttı. Ayrıca tüm ana ihracat kalemlerin­de ihracat artışı kaydettik. Mayısta en fazla ihracat yapılan ilk 10 ülkenin tamamına çift haneli ihracat artışı görüldü” dedi. çevreci, ekonomik ve vizyoner yaklaşımım­ızı küresel profesyone­llerden oluşan böylesine saygın bir kitleye gösteriyor olmak büyük bir onur. Öte yandan zirvede, düşük yoğunluklu saatlerde daha uygun maliyetli ve çevreci olduğunu kanıtlayan ve yüksek yoğunluklu saatlerde de yolcuların etkin şekilde ana arterlere ulaşım ihtiyaçlar­ını karşılama noktasında vazgeçilme­z bir çözüm aracı olan minibüsler­in olumlu yönlerini tartışma ve masaya yatırma imkânı da bulduk” dedi.

Karsan, Kuzey Amerika pazarına özel olarak geliştirdi­ği “Buy America” şartlarıyl­a uyumlu “Karsan 40ft CNG” otobüsünü de ilk kez Kanada’da düzenlenen UITP Dünya Küresel Toplu Taşımacılı­k Zirvesi’nde vitrine çıkardı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 8IXN
8IXN
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye