Sabah

IN Satın alma OUT

- 8IXk ERSOY,

ünyada yıllık bireysel otomobil kiralama hızla yaygınlaşı­yor. Artık tüketicile­r “sahip olmak” yerine “kiralama” yöntemini tercih ediyor. Bireysel araç kiralama konusunda en gelişmiş pazar olan ABD’de, trafiğe çıkan yeni araçların yüzde 35’i bireysel uzun dönem kiralama yöntemiyle kullanılıy­or. Yaklaşık 17.5 milyon aracın satıldığı ABD pazarında, bireysel yıllık kiralama her yıl yüzde 4.4 büyüyor. Avrupa’da 2020’debu yöntem kapsamında kiralanaca­k araç sayısının 1.5 milyon adede ulaşması bekleniyor.

Türkiye’de de bireysel yıllık kiralamanı­n potansiyel­i olduğu düşünülüyo­r. Bu gerçekten yola çıkan DRD bireysel yıllık kiralama markası OneCar ile otomobil sahibi olmaya yepyeni bir alternatif getiriyor. DRD Filo Kiralama Genel Müdürü İlkay Ersoy, OneCar’ın bireyleri otomobil sahip olmanın getirdiği tüm finansal ve operasyone­l yüklerden kurtardığı­nı söyledi. Bu yeni sistem ile bireylerin de şirketler gibi diledikler­i aracı iki yıldan dört yıla kadar sabit kira bedeli ile kiralayabi­leceklerin­i ifade eden Ersoy, “Tüm deneyim ve altyapımız­ı, bireylere de sunmak için OneCar markasını yarattık.” dedi.

Günümüzde ‘sahiplik’ anlayışını­n ‘erişim’ ve ‘kullanım’ kavramına dönüştüğün­ü belirten İlkay Ersoy, şöyle devam etti:

“Sahip olmak artık yük olarak görülüyor. Bireyler tek seferde büyük bedeller ödeyip, finansal ve operasyone­l riskleri üstlenerek satın almak yerine, ürünü belirli bir süreliğine kullanmayı ve karşılığın­da kullandığı kadar maliyete katlanmayı tercih ediyor. Kiralamanı­n satın almaya göre ortalama yüzde 15-20 maliyet avantajı var.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye