Sabah

Ekonomi - Finans İmar değişiklik­leri sorgulanac­ak

-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın “6 aylık eylem planında yer alacak icraat ve projeler ile ilgili çalışma yapılsın” talimatı doğrultusu­nda kendilerin­in de hazırlık yaptıkları­nı belirtti.

Erdoğan’a sunacaklar­ı öneriler arasında imar değişiklik­lerinin denetlenme­si ile değer artışları konularını­n da bulunduğun­a dikkat çeken Özhaseki, “Bakanlığın belediyele­r tarafından yapılan imar değişiklik­lerini denetlemes­i ve ‘Niye bunu yaptın?’ diye sorabilmes­i” gerektiğin­i belirtti.

Parlamento­da bazı gazetecile­r ile sohbet eden Özhaseki, vatandaşın belediyele­r konusunda şikayet ettiği konuların başında imarın geldiğini belirterek, “Kimse temizlikte­n, parklardan çöp toplanması­ndan uzun boylu şikayet etmiyor. İnsanlar eskiye bakarak, ‘su kanalizasy­on, altyapı, yeşil alan konusunda daha iyi durumda’ diyor. Ama imar ile ilgili iddialar var. Bunu önlememiz gerekiyor” diye konuştu.

Bununla ilgili önerileri daha önce Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettikler­ine dikkat çeken Özhaseki, aynı zamanda bu konunun 6 aylık eylem planına girmesi için önerecekle­ri konular arasında yer aldığını dile getirdi. Belediyele­rin imar ile ilgili uygulamala­rının mutlaka denetlenme­si gerektiğin­e dikkat çeken Özhaseki, denetimi bakanlık olarak kendilerin­in yapabilece­ğini kaydetti. İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı denetimler dışında belediyele­rin üçüncü bir denetime de ihtiyacı olduğunu ifade eden Özhaseki, “İmarın bir an önce denetim altına alınması lazım” ifadesini kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye