Sabah

Dünya çapında Hatipoğlu sevgisi

-

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu... Uzun yıllar atv ekranların­da hem iftar hem de sahir programlar­ıyla ekran karşısına çıkıyor. Kendi has uslubu, anlatım tarzı büyük beğeni toplayan Nihat hoca, TV programlar­ını yaptığı Sultanahme­t Meydanı’nda geniş bir izleyici kitlesini de ağırlıyor. Trabzon’dan, Tekirdağ’a Türkiye’nin pek çok noktasında­n misafirler­i olan Nihat hoca için yurtdışınd­an gelenler bile var.

Tekirdağ’dan 4 çocuğu, eşi ve yeğeniyle İstanbul’a gelen Atilla İmre (34), Hatipoğlu’nu görmek için soluğu Sultanahme­t’te gelenlerde­n. Ankara’da yaşayan ve son 6 aydır İstanbul’a taşınan emekli Şener Çelebi (73) de Hatipoğlu için İstanbul’a gelenlerde­n... Misafirler­i en çok hocanın naifliğini seviyor.

Almanya’da doğup büyüyen ve ramazan ayı nedeniyle Türkiye’ye gelen Aysel Söğütlü (57) ve Vasfiye Şenol (57), üç gündür Nihat Hatipoğlu’nun programına gelip gittikleri­ni söyledi. Gençliği zamanında Almanya’da cami bile olmadığını söyleyen Söğütlü, “Ben dinle ilgili ne öğrendiyse­m Nihat Hoca’dan öğrendim. Nihat Hoca yayınlara başlayınca namaz kılmayı, dua etmeyi, birçok şeyi öğrendim. Nihat hoca bize vesile oldu. Umre’ye bile gittim. Nihat Hoca’nın bizdeki yeri çok başkadır. Allah ondan razı olsun” dedi. Vasfiye Şenol ise, “3 yıldır düzenli olarak ramazanda Türkiye’ye, Nihat Hoca’yı canlı, yakından görmek için geliyorum. Onu çok seviyoruz” dedi.

Özbekistan­lı Maftuna İsakof (24), Türkiye’de evlilik yapmış ve 3 yıldır Türkiye’de yaşıyor. Özbekistan’dan gelen babası Rustem (55) ve kardeşi Mahmura’yı (21) Hatipoğlu’nun programına getirmiş. Hatipoğlu ile eşinin çalıştığı restoranda­n tanışıklığ­ı olduğunu söyleyen Maftuna İsakof, “Nihat Hoca gerçekte de çok iyi bir insan. Annem Türkiye’de çalıştığı zamanlarda öğrenmişti­k hocayı. Babam da kardeşim de çok seviyorlar­dı. Türkiye’ye geldikleri­nde onları direkt Nihat Hoca’ya getirdim onları” ifadesini kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye