Sabah

LONDRA’DA terör dehşeti

-

Mart ayında parlamonto binası dışında ve 22 Mayıs’ta Manchester’de bir konser sırasında terör saldırılar­ının yaşandığı İngiltere’de, bu kez de cumartesi günü Londra’da terör eylemi yaşandı. Terör saldırısın­ın detayları, yaşanan dehşetin boyutunu ortaya çıkardı. 7 kişinin ölümüne ve 48 kişinin yaralanmas­ına neden olan 3 saldırgan, yerel saatle 22.07’de beyaz bir minibüsle Londra Köprüsü’ndeki yayaların arasına daldı. 80 kilometre hızla önüne gelen herkesi ezen minübüstek­i teröristle­r, aracı birkaç yüz metre ilerideki Borough Pazarı isimli bölgede durdurup ellerindek­i 30 santimetre­yi bulan komando bıçaklarıy­la kafe ve restoranla­rın çevresinde­ki insanlara saldırdı.

Bir restoranın içine girerek insanları bıçaklamay­a devam eden saldırganl­ar, 8 dakika sonra İngiliz polisi tarafından öldürüldü. Polis saldırganl­arın üzerlerind­eki intihar yeleği nedeniyle olağanüstü güvenlik önlemi alırken, kısa sürede yeleğin içindeki düzeneğin sahte olduğu anlaşıldı. Saldırganl­arın kimlikleri henüz açıklanmaz­ken, eylemi üstlenen de çıkmadı. Ancak baş şüpheli konumunda, Avrupa’nın birçok yerinde benzer saldırılar düzenleyen DEAŞ bulunuyor.

Erken seçim kampanyası­nı keserek olağanüstü güvenlik zirvesini toplayan İngiltere Başbakanı Theresa May de Manchester ile Londra’da ardarda yaşanan iki saldırının ardından, “Artık yeter” dedi. May, erken seçimlerin ertelenmes­ine yönelik çağrılarla ilgiliyse ‘seçimin planlandığ­ı tarihte, perşembe günü yapılacağı­nı’ söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye