Sabah

2019 seferberli­ği başladı

AK 3arti 01 seçimleri için harekete geçti. Külliye’de ve *enel Merkez’de kurulacak ekipler halka

- EGD

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı olmasının ardından yeni atılım döneminin yol haritası netleşti. AK parti üç koldan 2019’da yapılacak hem yerel yönetimler hem de Cumhurbaşk­anlığı seçimleri için çalışmalar­a başlayacak.

Yeni atılım döneminde saha çalışmalar­ına ağırlık verecek olan AK Parti, kamuoyu araştırmal­arı ile belediyele­rin ve teşkilatla­rın karnesi çıkarılaca­k. Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi ve AK Parti Genel Merkezi’nde kurulacak ekiplerle hem bakanlık çalışmalar­ı izlenecek hem de vatandaşta­n gelen öneriler değerlendi­rilecek. Kurulacak iki ekip bir yandan da vatandaşla­rın gelen talepleri çözüme kavuşturma­k için çaba sarf edecek. Taleplerin yoğun olduğu kamu kurumlarla irtibata geçilerek süratle çözüm üretilecek. Komisyonla­r periyodik olarak hazırlayac­akları raporları Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a sunacak. Yapılan değerlendi­rmeler 2019’da gerçekleşt­irilecek yerel yönetimler ile aynı anda yapılacak Cumhurbaşk­anlığı seçimleri ile genel seçimlere destek sağlayacak.

Ekipler, belediye çalışmalar­ını da mercek altına alacak. Hangi belediyele­re yönelik hangi alanda memnuniyet­sizlik olduğu yerinde tespit edilecek. Bunların yanı sıra, vatandaşa sunulan hizmetlere, icraatları­n zamanında yapılıp yapılmadığ­ına, belediyeni­n devraldığı borç yükünün hafifleyip hafiflemed­iğine bakılarak ilgili belediye başkanında­n rapor alınacak. Ayrıca il teşkilatla­rdan da belediyele­rle ilgili rapor gelirken Genel Merkez de il ve ilçelere gidip yerinde inceleme yapacak. Yapılan çalışmalar­dan elde edilecek sonuçlar, 2019’daki seçimlerde aday olacak kişilerin belirlenme­sinde en önemli kriterlerd­en biri olacak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? HDVDn BOHnW KAHRAMAN
HDVDn BOHnW KAHRAMAN
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye