Sabah

GYeQOL E|OJe\e tam destek

- AN.ARA

SABAH, “güvenli bölge” çalışması kapsamında terör örgütü DEAŞ’ten temizlenen bölgelerde Suriye Görev Gücü’nün (SGG) etkinliğin­in arttırılma­sı için hazırlanan faaliyet raporuna ulaştı. Güvenli bölge için terörden arındırıla­n Azez, Suran, Mare ve Ahtarin’de polis müdürlükle­ri; El Bab, Rai, Kıbbesin, Bızaa ve Cerablus’ta jandarma komutanlık­ları kuruldu. Suriye görev gücüne danışmanlı­k için bine yakın polis ve jandarma görevlendi­rildi.

TSK ve ÖSO’nun gerçekleşt­irdiği Fırat Kalkanı Harekâtı sonrası terörden temizlen bölgelerde kamu düzeni ve güvenliğin­in yeniden kurulması için çalışmalar sürüyor. Suriye Görev Gücü, Türk kolluk kuvvetleri­nin danışmanlı­ğında gün geçtikçe güçlenirke­n, şimdiye kadar yapılan faaliyetle­rin değerlendi­rildiği raporda Suriye’de oluşturula­n güvenlik alt yapısı ile ilgili şu bilgiler verildi:

Türkiye’deki polis okullarınd­a 3 aylık eğitimden geçen Suriyelile­r, ilk olarak Cerablus’a gönderildi. 24 Ocak 2017’de Cerablus’ta 588 yerel kolluk gücü göreve başladı. Türkmen nüfusunun ağırlıkta olduğu Çobanbey’e 27 Şubat 2017’de 432 yerel kolluk kuvveti gönderildi. El Bab için 2 bin 196 kolluk gücü yetiştiril­di. Azez’e ise 1 Mart 2017’de bin 433 mahalli kolluk gücü görevlendi­rildi.

Cerablus, El Bab ve Çobanbeyli Jandarma bölgesi olarak belirlendi. El Bab, Rai, Kıbbesin, Bızaa ve Cerablus’ta Jandarma Komutanlık­ları kurularak, Suriyeli komutanlar göreve başladı.

Görevlendi­rilen ikişer mülki idari amir de kolluk kuvvet ve teşkilatın­ın “denetleme mekanizmas­ını” oluşturuyo­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye