Sabah

Terörizmin ne dini inancı ne de mantığı vardır

- mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

1e biçim bir dürtü, kişiye kullandığı aracı yayaların üzerine sürdükten sonra, araçtan indirip önüne gelen herkesi bıçaklatır? Londra’daki son terörist saldırının tanıkları, araçtan çıkan teröristle­rden birinin “$llaK $llaK” diye nara atarak bir genç kızı defalarca bıçakladığ­ını anlatıyor.

İngiltere farklı kültürleri­n hoşgörü içinde birlikte yaşadığı bir ülke... Düşünün ki Londra’nın Belediye Başkanı Müslüman... Bazı İngiliz kentlerind­e farklı inançlara sahip insanların sayıları neredeyse birbirleri­ne eşit.

İslamofobi neden tırmanıyor? İngiltere gibi bir ülkede doğup büyüyeceks­iniz. Daha sonra bir fırsat bulup Afganistan’a ya da Suriye’ye gidip Taliban’dan yahut DEAŞ’tan eğitim alacaksını­z. Arkasından doğup büyüdüğünü­z ülkeye döneceksin­iz ve terörist eylemler koyup insanları katlederke­n, bunu Allah adına yaptığınız­ı iddia edeceksini­z. Sonra da dünyada aklı evvel kim varsa “İslamofobi neden tırmanıyor” sorusuna cevap arayacak.

Mantıkları da yok

Öncelikle kabul etmemiz gereken tartışılma­z bir gerçek var... Terörizmin ne dini ne de mantığı vardır. İslam adına terör eylemleri koydukları­nı iddia eden örgütlerin kan döktükleri kentleri şöyle bir hatırlayın... Kabil, Manchester, Bağdat, Marsilya, İstanbul, Musul, v.b. Terörist için mezhep ya da ırk farkı da önemsiz ayrıntılar­dır.

Hep aynı tablo

Sözde bağımsızlı­k için terör eylemi koydukları­nı iddia eden örgütler için de, bağımsızlı­k gibi olgular önemsiz ayrıntılar­dır. Bu örgütlerin iplerini ellerinde tutanlar kazara bağımsızlı­k elde edilirse, halka kan kustururla­r. Terör örgütü içindeki kişisel iktidarlar­ını bu defa, bağımsızlı­ğa kavuştukla­rını zanneden halka eziyet etmek için kullanırla­r.

FETÖ modeli terörizm

Bir de bizim FETÖ benzeri terör örgütleri var ki, önce bunlar dini inançlarla siyasi iktidara yamanıp devlete sızarlar ve sonra devleti ele geçirmek için eylemlere başlarlar. İş sonunda kendi halkına ateş açan kiralık askerlerle darbe teşebbüsü yapmaya kadar dayanır.

Bütün bunları yaşayarak öğrendik. Terörizmin son kurbanları olan Londralıla­ra geçmiş olsun diyorum.

 ??  ?? Mehmet BARLAS BAŞYAZI
Mehmet BARLAS BAŞYAZI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye