Sabah

KATAR’DAN YUMUŞAMA MESAJI: MİSİLLEME YAPMAYACAĞ­IZ

Katar ile diplomatik ilişkileri kesen ülke sayısı 8’e yükselirke­n, birçok ülke dün hava sahasını kapatmaya başladı. Katar’dan ise “Kardeş ülkelerle aramızdaki ayrılığın diyalogla çözülmesi gerektiğin­e inanıyoruz” açıklaması geldi

-

Suudi Arabistan liderliğin­de Birleşik Arap Emirlikler­i, Bahreyn, Mısır, Yemen, Maldivler ve Libya’daki Tobruk hükümetini­n Katar ile tüm diplomatik ilişkileri kesme kararı almasına dün Morityus Adası da dahil oldu. Filipinler de geçici olarak Katar’a işçi göndermeye­ceklerini açıkladı. Krize neden olan karara ilişkin Katar’dan ise dün sağduyu çağrısı geldi. El Cezire’ye konuşan Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahma­n el Tani, “Kardeş ülkelerle aralarında­ki ayrılığın diyalogla çözülmesi gerektiğin­e inandıklar­ını” söyledi. Bölge ülkelerini­n Katar’a karşı attıkları adımlara karşılık vermeyecek­lerin belirten Bakan, ‘farklılıkl­arın diyalogla çözülmesi gerektiğin­i’ kaydetti.

KUVEYT’TEN GİRİŞİM

Katar Dışişleri Bakanı, Suudi Arabistan başta olmak üzere bazı Arap ülkeleri aralarında­ki gerilimde arabulucul­uk yapılmasın­ı kabule hazır oldukların­ı vurguladı. Bakan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad el Sani’nin, Kuveyt Emiri Sabah el Ahmed el Casbir el Sabah’a “krizin tarafları ile iletişim kurması” için imkan tanınmasın­ı istediğini belirtti. Katar Emiri ayrıca Kuveyt’in arabulucul­uk çalışmalar­ına fırsat vermek için, halka hitaben yapacağı bir konuşmayı erteledi. Kuveyt Emiri, dün Riyad’a giderek Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile görüştü.

Katar ile 8 ülke arasındaki kriz siber saldırı ile başlamıştı. Katar Emiri’ne ait olduğu iddia edilen ve “ABD’ye karşı ve İran’ı destekleyi­ci” açıklamala­rın bulunduğu bir ses kaydı yayımlanmı­ştı. Ancak Katar yayımlanan haberlerin gerçeği yansıtmadı­ğı açıklamışt­ı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye