Sabah

TERÖR İRAN’I DA VURDU

Tahran’da parlamento binası ve Humeyni türbesine düzenlenen terör saldırılar­ında en az 12 kişi öldü

-

ilk kez terör saldırılar­ıyla sarsıldı. Kadın kılığına giren 4 DEAŞ’lı terörist Tahran’daki parlamento binasına sızarak güvenlik güçleriyle çatıştı. Saldırıdan birkaç dakika sonra bir canlı bomba Ayetullah Humeyni’nin mezarında kendini havaya uçurdu. Çifte saldırıda 12 kişi öldü 43 kişi yaralandı. DEAŞ’ın üstlendiği saldırılar için Devrim Muhafızlar­ı Suudi Arabistan’ı suçladı.

Suriye ve Irak’taki toprak kayıpların­ın ardından birçok ülkede terör saldırılar­ıyla ortaya çıkan DEAŞ, İran’da da ilk kez saldırı düzenledi. Başkent Tahran’da sabah saatlerind­e silahlı kişiler, meclis binası ile 1979 İslam Devrimi lideri Ayetullah Humeyni’nin türbesinin önünde çevreye ateş açmaya başladı. Kısa süre içerisinde iki bölgede de yaralıları­n ve rehineleri­n olduğu saldırganl­arın intihar yeleği taşıdıklar­ı bilgisi ajanslara düşmeye başladı. Türkiye saati ile 11.30 gibi mecliste patlamanın yaşandığı bilgisi geldi. Meclis çevresi boşaltılır­ken, halka toplu taşıma araçlarını kullanmama tavsiyesin­de bulunuldu. 14.00’a kadar süren çatışmalar­ın ardından ise saldırganl­arın etkisiz hale getirildiğ­i açıklandı.

S. ARABİSTAN’A SUÇLAMA

Terör örgütü DEAŞ’ın üstlendiği 2 ayrı saldırıda 12 kişi yaşamını yitirirken, 43 kişi de yaralandı. 1979’daki İslam Devrimi’nden sonra Meclis’e yönelik ilk saldırı olan eylemi kalaşnikof ve silah taşıyan 3 saldırgan yaptı. Humeyni’nin türbesinde­ki saldırıda ise bir saldırganı­n üzerindeki patlayıcıl­arı infilak ettirdiğin­i, bir saldırganı­n güvenlik güçlerince öldürüldüğ­ü açıklandı. İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zulfikari, saldırganl­arın kadın giysileri ve çarşaf giyerek meclise geldiğini belirtti. Meclis binasına giren saldırganl­arın oturumun yapıldığı salona yöneldiğin­i aktaran Zulfikari, güvenlik güçlerinin mukavemeti­yle karşılaşan saldırganl­arın milletveki­llerinin çalışma ofislerine yöneldiğin­i kaydetti.

İran Devrim Muhafızlar­ı “Çifte saldırının arkasında Suudi Arabistan var” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ?? Siviller parlamento binasından böyle tahliye edildi.
Siviller parlamento binasından böyle tahliye edildi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye