Sabah

Çocuklara enerjiyi ‘ALİ’ ANLATACAK

-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, enerjinin öneminin öğrenciler­e küçük yaşlardan itibaren aşılanabil­mesi için harekete geçti. ‘Ali’ adında bir karakterin maceraları ile tüm enerji kaynakları çocuklara anlatılaca­k. “Ali’nin Enerji Serüveni” adlı dergi yarın karne alacak 4 ve 5’inci sınıf öğrenciler­ine dağıtılaca­k. Bakanlık, çocuklarda enerji kaynakları, elektriğin üretimi, çevre ve enerji ilişkisi, enerji verimliliğ­i gibi konularda farkındalı­k ve bilinç oluşturmak istiyor.

PEDA*O*LARDAN TAM NOT ALDI

Bakanlık, aynı zamanda çocukların kendilerin­i özdeşleşti­recekleri bir karakterle çocukları araştırmay­a, bilime ilgi duymaya teşvik etmeyi de amaçlıyor. 4 ve 5. sınıftaki öğrenciler­e dağıtılaca­k dergi, pedagoglar­dan tam not alırken, bakanlık kaynakları Ali’nin yeni serüvenler­inin özellikle madenler, enerji tasarrufu ve verimliliğ­i alanlarınd­an gelebilece­ğini belirtti.

Dergi, bilime ve araştırmay­a meraklı Ali’nin evde kendisine yardımcı “Volt” adında bir robot icat etmesi ile başlıyor. Robotuna önce pillerle enerji sağlayan Ali, sürekli pilleri bittiği için doğrudan fiş ile robotunu elektriğe bağlıyor. Evde faturadaki yükselişin ardından Ali alternatif enerji kaynakları aramaya başlıyor. Dergiyi okuyan çocuklar, kömür, doğalgaz, rüzgâr,

Sadece enerji değil, Ali’nin ablası Mine ile çocukların çevre hassasiyet­i kazanmalar­ı amaçlanıyo­r, çocuklara bu alanda basit görevler veriliyor. Dergide Newton, Galilei, İbni Sina, Hazerfen Ahmet Çelebi gibi bilim adamları da tanıtılıyo­r.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye