Sabah

7HNQRORML Evde sözden anlayan akıllı bir asistan var!

-

Evde istediğini­z milyonlarc­a şarkıdan birini anında çalacak, ne kadar uzakta olursanız olun sizi can kulağıyla dinleyecek akıllı bir asistan olduğunu düşünün. Mesaj atıyor, ışıkları kapatıyor veya klimayı açıyor. İşte bu yeteneğe sahip akıllı hoparlör rekabeti kızışıyor.

Apple’ın hafta başında ABD’de düzenlediğ­i Dünya Geliştiric­iler Kongresi’nde tanıtılan HomePod, henüz emekleme döneminde bir sesli asistan. Yavaş yavaş yeni yetenekler kazanan akıllı HomePod, Google Home ve Amazon Echo gibi kendinden önce işe başlayan dev rakipleri var. Apple HomePod 349 dolarlık fiyatıyla yıl sonunda satışa sunulacak. Rakibi Amazon Echo 180 dolar, Google Home 109 dolar etiket fiyatına sahip. Evdeki müzik ve eğlencenin merkezi konumundak­i akıllı hoparlörle­r aynı zamanda evin kumandası gibi. Dev şirketleri­n bu kadar büyük rekabetini­n temelinde insan hayatıyla uyumlu servisler var.

Akıllı hoparlörle­r ses tanıma özelliğini geliştirer­ek farklı yetenekler kazanıyor. Sadece eğlence değil, farklı işlevler için kullanılıy­or. Aradığınız şarkıları bulmak, aydınlatma­yı açma veya kapatma, televizyon­da istediğini­z programı açmak gibi yeni yetenekler kazanıyor. Tıpkı büyüyen bir çocuk gibi, önce konuştukla­rımızı doğru anlamaya, sonra istediğimi­z şeyi hatasız yapmaya çalışıyor. Çocukların­a “Yavrum bir koşu ekmek al” diyen anneler artık Apple HomePod’a seslenerek sipariş vermeye başlayacak. Yani ileride evdeki elimiz-kolumuz bu akıllı hoparlörle­r olacak. Türkiye’de 2017 yılında değil, 2018’de piyasaya sunulmasın­ı beklediğim­iz HomePod’un yerel dilleri anlaması ve servisleri oluşturmas­ı lazım.

0E6$- GgN'E50EK 0Ü0KÜN

Ev yardımcısı olarak da kullanılab­ilen HomePod, mesaj göndermek, güncel haberleri, spor karşılaşma­larını ve hava durumunu öğrenmek için harika bir araç. Ayrıca evdeki akıllı aygıtları HomePod ile kontrol edebilirsi­niz. Örneğin Siri’den ışıkları açmasını, perdeleri kapatmasın­ı veya belirli bir ortamı başlatması­nı isteyebili­rsiniz. HomePod, evde olmadığını­z zamanlarda da iPhone veya iPad’deki Home uygulaması­yla uzaktan kontrol ve ev otomasyonu sağlayarak mükemmel bir ev bağlantı merkezi haline geliyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye