Sabah

Özbek’in planı.. Suada’yı işgalcisin­e iade etmek!..

-

Şaka gibi geliyor ama acı gerçek bu Galatasara­ylılar.. Suada’nın yıkıldığı günden beri, Galatasara­y kulübü “Şimdi ne olacak” konusunda tek keli me açıklama yapmadı. Niye yapmadı peki?. Önce duruma bakalım.. Kısa bir araştırma yaptım.. 6uada’da, Mehmet Koçaslan nam kişinin işgali fiilen devam ediyor. İşgalcinin güvenlik elemanı oldukların­ı söyleyen bir takım adamlar, Ada’da nöbet tutuyor ve dışar dan kimseyi yaklaştırm­ıyorlar.

Galatasara­y kulübü büyük bir sessizlik için de olayı seyrediyor.. Ama bu sessizlik aslında bir planı gizliyor. Galatasara­y’ın eski yöneticile­rinden 6edat

Doğan’ın liderlik ettiği bir gurup, Galatasara­y Adası’nın tekrar Mehmet Koçaslan’a verilme sini ve Suada olarak devam etmesini sağlama nın peşindeler..

Sedat Doğan’ın Başkan Dursun Özbek’e “Kulüp şu anda ne bu yıkıntıyı temizleyeb­ilir, ne de gereken tadilatlar­ı yapıp işletmeye aça bilir. Bunun için maddi durumumuz uygun değil. Hem de transfer zamanı, kulübün her kuruşa ihtiyacı var. Kaldı ki, Ada’yı biz işlete meyiz. Oysa Koçaslan, bunların hepsini yap maya hazır” dediği, hem Sedat Doğan’a, hem de Dursun Özbek’e yakın çevrelerde söyleni yor.

Mehmet Koçaslan’ın ise Ada’yı bölüm bölüm kiraya verdiği işletmecil­ere. “Merak etmeyin. Ada’yı gene ben devralacağ­ım. Hepiniz işletmeler­i nize devam edeceksini­z. Hazırlıklı olun” dediği sık sık duyuluyor. Kulüpteki ölüm sessizliği­nin sebebi işte bu.. Şu anda ortam Ada’yı Koçaslan’a iadeye hazır değil. Ama vakit geçtikçe ve o leş yıkıntı mil yonların gözü önünde “Kirlilik” yaratmayı sürdürdükç­e “Madem yapamıyors­unuz, o zaman yapa cak olana iade edin” havası yara tılacak. Dursuncu ve Koçaslancı medya ortamı hazırlayac­ak ve emrivaki o zaman yapılacak.

Bu arada!.. Benim Selahattin Beyazıt’a yazdığım açık mektubun sonu nu merak edeceksini­z.

Selahattin Ağabey, yazının çıktığı gün aradı..

“Ada’nın bir an önce Galatasara­y üyeleri, aile leri ve konukların­a hizmet verecek bir plaj olarak açıl masını, böylece hem o çir kin görüntünün temizlenme­sini, hem de kulübe, Ada’nın Galatasara­y’a en yarar lı olacak şekilde kullanılma­sını sağla yacak planı yapmak için vakit kazandı rılmasını öneriyorsu­n. Para bu işin en kolay kısmı. Gerekeni anında koyarım. ‘Yaz boyu plaj düzenini yapabilece­k ve yönetebile­cek adam’ olarak adını verdi ğin Ferit Volkan’ı arayacağım. Ada’nın şu andaki hukuki durumu nedir onu da hukukçular­ımız araştıraca­k. Ne var ki hepsinden önce, bugünkü yönetimin böyle bir yardıma gönüllü olması gerek” dedi.

Telefonu kapar kapamaz, adayı daha evvel kulüp adına işleten Ferit Volkan’ı aradım. Ulaşamadım. Mesajlar attım. Geri dönmedi.

Hukuki durum ise karanlığın­ı muhafa za ediyor. Yasal süreci, işgalci lehine uzattık ça uzatan Dursun Özbek yönetimini­n “Yıkım” kararının uygulanmas­ından sonra ne yaptığı nı bilen yok.

Ada şu anda Galatasara­y’a mı döndü, yoksa işgalci hala kiracı olarak mı? Adayı işgal cinin adamları koruduğuna göre, ikinci şık fiilen doğru. Ada hala “Suada!.”

Kiraladığı gayri menkule izinsiz ve kaçak eklemeler yapmak, huku ken “Anında tahliye” gerekçesi.

Kaçak inşaat yapıldığı mah keme kararı ile kesinleşti. Ayrıca Koçaslan’ın gazetelere manşet olan itirafı var..

“Ben bu Ada’ya 10 milyon lira lık yatırım yaptım” diyor. Bu 10 milyonun kanıtı iki şey.. Faturalar ve izin belgeleri..

“Hani nerde” diyen de çıkmıyor kulüp te.. Koçaslan’ı köşeye sıkıştırma­k değil, tersine Ada’yı ona iade etmeye çalışıyorl­ar çünkü..

Dilerim bugün bir açıklama yaparlar.. Dilerim beni tekzip ederler. Dilerim Selahattin Beyazıt Başkanı ararlar ve görüşme masasına otururlar.

Dilerim beni hayatımın en mutlu mahcubi yetlerinde­n birine uğratırlar. Ama göreceksin­iz gene susacaklar.. Ada, Koçaslan’a dönene kadar susacaklar!.

Riva ve Florya’dan sonra Galatasara­y’ın elinde kalan son varlık Ada da, elden çıkana kadar!.

Divan’daki satın alınmışlar!. Hala susun ve oturun bakalım!.

“Etik” diye Mali Kongre’de bu Dursun’u ibra edenler!.

Siz de kına yakın!.

 ??  ?? 8L8d
8L8d

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye