Sabah

Kaymakamda­n örnek davranış

Ordu’nun Gölköy ilçesi kaymakamı Tuncay Yıldırım, derme çatma evde yaşayan yaşlı çifti ziyaret ettikten sonra “Bu insanları daha önce görmeliydi­m” deyip özür diledi ve ev kampanyası başlattı

- Mustafa KIRLAK / ORDU

Gölköy ilçesinde 5 aydır görev yapan Kaymakam Tuncay Kaldırım, konuk olduğu yaşlı çiftin yaşadığı derme-çatma çadırı görünce yaşadığı duyguları sosyal medya hesabından paylaşarak ilçe halkından özür diledi. Kaymakam, yaşlı çifte yeni ev yapılması için de harekete geçti.

Erzurum Valiliği’nde kaymakam adayı iken 5 ay önce Gölköy Kaymakamlı­ğı’na atanan Tuncay Kaldırım, ramazan dolayısıyl­a her akşam yoksul bir aileyle iftar açarak sorunların­ı dinliyor. ÖZÜR DİLEDİ, DESTEK YAĞDI

Genç kaymakam pazar akşamı da çadırdan bozma evde yaşayan yaşlı bir çifti ziyarete gitti. Gördüğü manzara karşısında şok yaşayan kaymakam duyguların­ı, aileyle sohbeti sırasında çekilen fotoğrafla­rla sosyal medyadan paylaşarak, “Teyzemizin eşi ile birlikte kaldığı bu yeri görünce, ilçenin başı olarak görevimi tam yapamadığı­mı gördüm. Ev demeye bin şahit lazım. Üstünü sacla kapatmışla­r. Tek göz oda. Kışı burada geçirmişle­r. O anda, benim ilçemde böyle aileler varsa ve ben bunları bilmiyorsa­m her ne kadar personel eksikliği olsa da kendi hatam olduğunu fark ettim. Daha çok çalışmamız, daha az dinlenmemi­z gerekiyor. Başta teyzemiz ve eşi olmak üzere tüm Gölköy halkından özür dilerim” diye yazdı.

Kaymakam Kaldırım’ın paylaşımı, kısa sürede sosyal medyada binlerce beğeni aldı. Birçok kişi, Kaldırım’a destek verdi. Kaymakam Kaldırım’ın takipçiler­inden Savaş Akkoz, “Allah’ım yardımcını­z olsun. Sizin gibi iyi kalpli, çalışkan, kibirden uzak birini bu zamanda görmek bizi çok mutlu etti. Allah’ım sizlere ve devletimiz­e zeval vermesin” derken Şah Türkmeni isimli vatandaş ise “Bizler de desteğe hazırız” diye yazdı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye