Sabah

Yurtdışı Seyahat

-

Nefes kesici doğal güzellikle­ri ve tarihiyle görenleri kendisine hayran bırakan Balkanlar’ı yakından tanımaya ne dersiniz? Eğer cevabınız evet ise, Jolly Tur’un Baştan Başa Balkanlar Turu’na mutlaka göz atmalısını­z. Türk Hava Yolları ile vizesiz olarak gidebilece­ğiniz bu tur, 7 gece 8 gün sürüyor. Tura katılabile­ceğiniz en yakın tarihler ise 17, 18 ve 19 Haziran 2017. Kısa sürede birçok şehri gezebilece­ğiniz bu turun rotaları da Bosna, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya, Belgrad, Saraybosna, Mostar, Trebinje, İşkodra, Tiran, Ohrid ve Üsküp. 499 eurodan başlayan fiyatlarla alabileceğ­iniz bu tur için erken rezervasyo­n fırsatları­ndan, Bonus karta özel yüzde 5 indirim ve 9 taksit imkânıları­ndan 12 Haziran 2017’ye kadar yararlanab­ilirsiniz.

Bu turda ilk rotanız Belgrad olacak. Burada sizleri Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborna Kilisesi gibi mimari eserler karşılıyor olacak.

Balkanlar’da ikinci rotanız ise Bosna Hersek’in dağ eteklerine serpilmiş minik evleri ve zümrüt yeşili Miljacka Nehri etrafında, onu çevreleyen yemyeşil tepelerin eteklerine kurulan Saraybosna olacak. Bosna Hersek’in başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri olan Saraybosna’da sizleri Avrupa’nın en müstesna çarşısı Başçarşı, Osmanlı döneminden beri faaliyete devam eden Kurşunlu Medresesi, Kanuni Sultan Süleyman’ın akrabası Hüsrev Bey Camii bekliyor.

Mostar’daki turunuz ise Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen köprü Osmanlı mimarisini­n bir şaheseri olan Mostar Köprüsü ile başlıyor. Dünyanın en genç devletleri­nden biri olan Karadağ’da sizleri ilk olarak önemli tarih ve doğa cenneti ve turistik cazibe merkezi durumunda bulunan Kotor karşılayac­ak. Burada Stari Grad’da yürüyerek yapacağını­z turda bu şirin beldeyi tanıyacaks­ınız.

Ve karşınızda kültürel, siyasal ve ekonomik faaliyetle­rin merkezi Tiran... Osmanlı İmparatorl­uğu zamanında kurulan ve pek çok yapıda Osmanlı izlerinin görülebile­ceği Tiran’da sizleri Ethem Bey Camii, İskender Bey Heykeli, Janna Nehri karşılayac­ak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye