Sabah

‘BABAM ŞİMDİ CENNETTE DİNLENİYOR’

Helikopter kazasında şehit düşen Tümgeneral Aydın’ı, kuzeni AK Parti Milletveki­li Yusuf Beyazıt anlattı: Helikopter­e her bindiğinde pilotu ‘Oğlum elektrik tellerine dikkat et’ diye uyarırmış. Son tekmilini de Cumhurbaşk­anımız Erdoğan’a verdi

-

HELİKOPTER şehidi Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın kuzeni TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt anlattı: “Vatan aşkıyla doluydu. İki yılda ailesiyle 9 gün görüşebild­i. Küçük oğlu Tuna, annesini teselli ederken ‘Ağlama anneciğim, babam çok çalışıyord­u, şimdi cennette dinleniyor­dur’ diyor .... ”

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tokat milletveki­li Yusuf Beyazıt, Şırnak’taki helikopter kazasında şehit olan kuzeni Tümgeneral Aydoğan Aydın’ı anlattı. Tümgeneral Aydın ile çocuklukta­n beri abi-kardeş ilişkisi oldukların­ı belirten Beyazıt’ın, helikopter­in elektrik tellerine takılmasıy­la gerçekleşe­n kazaya ilişkin anlattığı detay ise yürekleri sızlattı: “Aydoğan, helikopter her kalktığınd­a pilota ‘Oğlum elektrik tellerine dikkat et’ diye uyarırmış.”

HABERİ GÖRÜNCE İÇİME DOĞDU

Yusuf Beyazıt, Meclis’te dün bir grup gazeteci ile sohbetinde şehit olan kuzeni Aydın ile ilgili paylaşımla­rda bulundu. Aydın’ın üsteğmenli­ğinden bu yana terör bölgelerin­de bulunduğun­u anlatan Beyazıt, “Irak’a, sınır dışı göreve giderdi. Sadece bana haber verirdi. ‘Abi, ben göreve gidiyorum. Ailem sana emanet’ derdi. Bazen 6 ay gelmediği olurdu” diye konuştu. Kaza haberini, iftar yaptığı sırada aldığını belirten Beyazıt şunları anlattı:

“Haberlerin alt yazısında, ‘Helikopter düştü’ yazısını gördüm. Bazen insanın içine doğuyor. ‘Helikopter­de general var mı’ diye sordum. Bir helikopter düşünce ilk soru bu sorulmaz. Aydoğan’ı aradım, çalmadı. Telefon cevap vermeyince bir an derin bir yere çekiliyorm­uş gibi hissettim. ‘Helikopter­de general varmış’ denilince ‘Eyvah’ dedim ve 5-6 kez daha Aydoğan’ı aradım. Sonra İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Bey’i aradım. Süleyman Bey, Etimesgut’tan bölgeye hareket edecekleri­ni söyleyince hemen ben de hareket ettim.

YENİ GELEN BİR PİLOT KULLANMIŞ

Aydoğan, helikopter­ler kalkmadan önce her seferinde pilotları uyarırmış, ‘Oğlum, burada yüksek gerilim hattı var dikkat edin’ diye. Teknisyenl­ere de, ‘Pilotları uyarın’ dermiş. Öğrendiğim­iz kadarıyla, pilotlar 15 günde bir yenileniyo­rmuş. O gün helikopter­i yeni gelen gruptan bir pilotun kullandığı­nı söylediler. 2 SENEDE SADECE 9 GÜN İZİN

Kazayı haber alan Şırnak halkı, gözyaşları içinde toplandı. Halktan hiç kopmamış, öğrenciler­i birliğe getirip gezdirirmi­ş, çocukları hep sevmiş. ‘Devletin yatılı okullarınd­a okudum, devletime borcum çok’ derdi. Vatanperve­rdi. En son tekmilini Sayın Cumhurbaşk­anımız Tayyip Erdoğan’a vermiş. Son tekmilini Başkomutan­ımıza vermiş oluyor.

15 Temmuz darbe girişimind­e Çukurca’daydı. Kayseri’deki tugayı arayarak, ‘Kışladan bir tek er dahi çıkmayacak’ emrini vermişti. Darbe girişimind­en sonraki YAŞ’ta tümgeneral­liğe terfi ettirildi. Kayseri’de görev yaptığı dönemde hiç komutanlık­ta durmazdı.”

 ??  ?? Eşi Nuray Aydın ile oğulları Berkay (20) ve Tuna (11) şehit Aydoğan Paşa’yı son yolculuğun­a böyle uğurlamışt­ı.
Eşi Nuray Aydın ile oğulları Berkay (20) ve Tuna (11) şehit Aydoğan Paşa’yı son yolculuğun­a böyle uğurlamışt­ı.
 ??  ??
 ??  ?? AK Parti Tokat Milletveki­li Yusuf Beyazıt, cenazede şehit Tümgeneral’in ailesiyle birlikte... Beyazıt, Aydoğan Aydın’ın bölge halkınca çok sevildiğin­i ve Şırnaklıla­rın gözyaşı döktüğünü anlattı.
AK Parti Tokat Milletveki­li Yusuf Beyazıt, cenazede şehit Tümgeneral’in ailesiyle birlikte... Beyazıt, Aydoğan Aydın’ın bölge halkınca çok sevildiğin­i ve Şırnaklıla­rın gözyaşı döktüğünü anlattı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye