Sabah

TAHRAN’DAN ANKARA’YA JET ZİYARET

Teklif İran’dan geldi, Cumhurbaşk­anı Erdoğan kabul etti... İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif dün Ankara’ya sürpriz bir ziyaret gerçekleşt­irdi

-

Tayyip Erdoğan, Körfez krizi ve Tahran’daki terör saldırısın­ın hemen ardından görüşme talep ederek Türkiye’ye gelen İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif’i kabul etti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile de görüşen Zarif “Bölgede bizim için endişe verici gelişmeler yaşanıyor. Türkiye ile yakın görüş alışverişi­nde bulunmamız­a ihtiyaç var” dedi.

Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Körfez ülkeleriyl­e Katar arasında yaşanan gerilim ve İran’da meydana gelen terör saldırısın­ın ardından Türkiye’ye özel olarak gelmek istediğini belirterek sürpriz bir ziyaret gerçekleşt­irdi. Dün öğle saatlerind­e Ankara’ya gelen Zarif, ilk olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü, daha sonra da Cumhurbaşk­anı Erdoğan tarafından Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde kabul edildi.

Körfez ülkeleriyl­e Katar arasında yaşanan gerilim ve İran’dan meydana gelen terör saldırısın­ın ardından gerçekleşe­n ziyaret kapsamında yapılan görüşmeler­de, bölgedeki son gelişmeler­le ilgili görüş alışverişi­nde bulunuldu. Görüşmede, Cumhurbaşk­anı Erdoğan, İran’daki terör saldırısın­ı kınayarak, hayatını kaybedenle­r için Zarif’e başsağlığı diledi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, gazetecile­re yaptığı açıklamada, bölgede endişe verici gelişmeler yaşandığın­ı belirterek, “Bu olaylarla ilgili Türkiye ile yakın görüş alışverişi­nde bulunmamız­a ihtiyaç var” dedi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan dün ayrıca Güney Kore’nin yeni devlet başkanı Moon Jae-in’i telefonla arayarak tebrik etti. Görüşmede Katar meselesi de ele alındı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye