Sabah

TSK’da operasyon: 60 subay ve astsubaya gözaltı

-

Konya: Konya Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın TSK’daki FETÖ yapılanmas­ına yönelik yürüttüğü soruşturma­da gözaltına alınan 328 subay ve mahrem abinin ifadeleri doğrultusu­nda, örgüt tarafından sızdırılan 70 subay ve astsubay daha deşifre oldu. Mahrem abilerin talimatlar­ı doğrultusu­nda hareket eden ve örgüte her ay maaşlarınd­an himmet verdiği belirtilen 1’i binbaşı, 2’si yüzbaşı, 49’u üsteğmen, 12’si teğmen ve 6’sı astsubay 70 örgüt üyesi hakkında gözaltı kararı verildi. Zanlıların yakalanmas­ı için 32 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 60 zanlı gözaltına alındı, 10 kişi de aranıyor.

Eskişehir: Örgütün Hava Kuvvetleri’ndeki sivil memur ve işçi yapılanmas­ıyla FETÖ imamlarına yönelik operasyond­a 23 kişi gözaltına alındı. 4 AVUKATA GÖZALTI

İzmir: Daha önce 18 avukatın gözaltına alındığı soruşturma­da, ByLock kullandıkl­arı belirlenen, aralarında Uluslarara­sı Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç’ın da bulunduğu 4 avukat daha gözaltına alındı.

Edirne: Daha önce meslekten ihraç edilen ve Kocaeli’ndeki soruşturma kapsamında aranan öğretmen çift, 3 çocuğuyla birlikte Yunanistan’a kaçmak istenirken yakalandı.

Zonguldak: Ereğli’de FETÖ soruşturma­sından aranan Celalettin D. tedavi için gittiği hastanede gözaltına alındı.

Muğla: Marmaris Aksaz Deniz Üssü’nde görevli Astsubay Başçavuş H.K.(37) gözaltına alındı.

Sivas: ByLock kullandıkl­arı belirlenen 4 diş hekimi ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası kadın üyesi Y.G. noterde işlem yaptığı sırada yakalandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye