Sabah

FETÖ’cüler, AB fonunu dolandırıp villa aldı

Hatay’daki 16 sanıklı FETÖ davasında gizli tanıktan hain örgütün yolsuzlukl­arı ile ilgili şok ifade:

- ’TE

Mustafa Kemal Üniversite­si Otelcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Cevat T.’ye ait görünen villada FETÖ’nün sohbetleri yapılıyord­u. FETÖ bu villayı yolsuzluk parasıyla aldı. Avrupa Birliği’nden sözde komi ve garson yetiştirme projesi adı altında 300 bin euroluk fon sağlandı. Bu para zimmete geçirilere­k villa alımında kullanıldı.

FETÖ/PDY soruşturma­sı kapsamında, İskenderun Teknik ve Mustafa Kemal üniversite­lerinde çalışırken meslekten ihraç edilen 16 kişi hakkındaki iddianamed­e ifadesine yer verilen gizli tanık, FETÖ yolsuzlukl­arını deşifre etti. Gizli tanık, bazı sanıkların sahte projelerle AB’den sağlanan kaynakları FETÖ’ye aktardığın­ı belirtti.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen 49 sayfalık iddianamed­e, 11’i tutuklu, 5’i tutuksuz 16 sanıktan bazılarını­n, ByLock kullandığı vurgulandı. ÖĞRENCİLER­İ KULLANDILA­R

İddianamed­e ifadesi yer alan “Bayrak” kod adlı gizli tanık ise, tutuklu sanık eski Mustafa Kemal Üniversite­si Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokul­u Müdürü Cevat T.’ye ait olan ve örgüt sohbetleri­nin yapıldığı 4 katlı villanın yolsuzlukl­a alındığını iddia etti.

Villada kimsenin yaşamadığı­nı anlatan gizli tanık şu ifadeleri kullandı: “Bu villayı 2007-2009 yıllarında Avrupa Birliği projeleri kapsamında, sözde ‘komi ve garson yetiştirme’ projeleri adı altında elde edilen yolsuzluk parasıyla satın aldılar. Sanık Cevat T., aslında hiç hayata geçmemiş AB projelerin­i yapılmış gibi gösterdi. 300 bin euroyu zimmetine geçirmek için de öğrenciler­i kullanarak örgüte mali destek sağladı. Proje heyetinde yer almayan, mezuniyeti yakın öğrenciler­i projede görevli eğitmen olarak gösterip bağlanan bin 100 lira maaşın bin lirasını geri almak suretiyle de menfaat elde etti.” AA

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye