Sabah

‘Hiç şansın yok’ dediler Türkiye’de hayata döndü

Arnavutluk’taki fıtık ameliyatı sonrası enfeksiyon­dan organları iflas eden Canoku için ‘yaşama şansı yüzde 1’ denildi. Bilinci kapalı halde uçakla Türkiye’ye getirilen işadamı Türk doktorlar sayesinde sağlığına kavuştu

-

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da yaşayan iki çocuk babası işadamı Amarildo Canoku (49), ülkesinde geçirdiği fıtık ameliyatı sırasında bağırsakla­rı 6 yerinden delinince ölümün eşiğine geldi. Vücuduna enfeksiyon yayılan Canoku’nun organları iflas etmeye başladı.

“Yapacak bir şey yok” dendi ve tedavisini­n tamamlanma­sı için onu hiçbir hastane kabul etmedi. Kan değerleri hızla kötüye giden, hatta Arnavut doktorları­n “yaşama şansı yüzde 1” dedikleri Canoku, arkadaşlar­ının tavsiyesi üzerine 6 ay önce ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi.

Bilinci kapalı şekilde yoğun bakıma alınan işadamı 5 ameliyat geçirdi. Anadolu Sağlık Merkezi Genel Cerrahi Uzmanları Prof. Dr. Metin Çakmakçı ve Dr. Ayhan Erdemir’in ameliyatın­ı gerçekleşt­irdiği Canoku, aynı zamanda Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Haluk Duman’ın, Fiziksel Tıp ve Rehabilita­syon Uzmanı Prof. Dr. Semih Akı ve Yoğun Bakım ekibinin de müdahalele­riyle sonunda sağlığına kavuştu. ¶ÖLECEK’ DİYENLER ZİYARETE GELDİ

Artık Türkiye’ye rutin kontroller­e gidip gelen Canoku “Ülkeme döndüğümde Arnavutluk’ta benim için “ölecek” diyen doktorlar evimde beni ziyaret ettiler. Yaşadığıma inanamadıl­ar. “Nasıl olur?” dediler. Kimse yaşadığıma inanmıyor. Bu süreçte eşim ve ailemden de büyük destek gördüm. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Hayata döndüğüm için çok mutluyum. Hayatımı borçlu olduğum tüm doktorları­ma nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyoru­m” diyerek yaşadıklar­ını anlatırken gözyaşları­na hakim olamadı.

 ??  ?? Arnavut işadamı Canoku.
Arnavut işadamı Canoku.
 ??  ?? Amarildo Canoku ve eşi.
Amarildo Canoku ve eşi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye