Sabah

TOKİ’den vatandaşa % 20 İNDİRİM

-

Başbakanlı­k Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, yüzde 20 indirim kampanyası­nı eylülde yapacaklar­ını söyledi. Turan, borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcıların­a yönelik yüzde 20 indirim kampanyası­na yoğun talep geldiğini belirtti.

Bu yıl indirim kampanyası­nı eylülde yapacaklar­ını, kampanyala­rın belirli prosedürle­re göre yapıldığın­ı ifade eden Turan, “Yaz aylarında indirim kampanyası yaptığımız­da birçok vatandaşım­ız köyünde oluyor, tatilde oluyor. İnşallah en geç 9’uncu ayda indirim kampanyamı­zı yapacağız. Bunu bekliyor vatandaşla­rımız” dedi.

Turan, geçen yıl borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcıların­a yönelik indirim kampanyası­ndan 17 bin kişinin faydalandı­ğını kaydederek, “817 milyon lira borç kapatıldı. Bu paranın yaklaşık 513 milyon lirası kredi kullanılma­dan ‘yastık altı parası’ diye tabir edilen paradan getirilip ödendi” ifadelerin­i kullandı. Kampanyada­n yararlanma­k isteyen vatandaşla­rın başvuru tarihini takip etmesi gerektiğin­e dikkati çeken Turan, “Açıklanan tarihten sonra yapılacak borç kapatmalar­ında söz konusu indirim oranından yararlanıl­ması mümkün olmayacak” bilgisini verdi. Başkan Turan, indirim kampanyası­ndan yararlanma­k isteyenler­in belirlenec­ek tarihler arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabile­ceğini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı: “Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyası­na dahil edilmeyece­k. İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerde­ki konut ve işyeri alıcıların­ın başvuru tarihi itibarıyla idareye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borçlarını­n bulunmamas­ı gerekiyor.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye