Sabah

Erdoğan’ın partiye dönmesi güç verdi

- Ha]al

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin başına geçmesinin ardından Türkiye’yi 2019’a götürecek icraat dönemi için start verildi. AK Parti’nin 2019 stratejisi “kapsayıcı büyüme-kapsayıcı siyaset” temeli üzerine kurulurken, her bölge için yol haritası çıkarılıyo­r. AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni dönemle bölgelere mikro ölçekli bakacaklar­ını belirterek, “2019’a giden yolda kapsayıcı siyaset, büyüme bir arada gidecek. Yeni hükümet sisteminde oy alabilmek için toplumun tamamına hitap etmek zorundasın­ız. Farklı çevrelere yönelik politikala­ra önem verilecek. Sadece belli kesimler, firmalar üzerinden değil toplumun tamamına odaklı büyüme modeli ortaya konulacak” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, partinin 2019 hazırlıkla­rından yerel düzeyde yürütülen projelere kadar geniş yelpazede gündemi SABAH’a değerlendi­rdi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın partinin başına geçmesinin kendilerin­e güç verdiğini vurgulayan Yılmaz, şu mesajları verdi:

YERELE MİKRO DESTEK: Yörelere mikro düzeyde inmemiz lazım. Her yörede siyaseten ön plana çıkan projeler, ekonomik konular var. Bir ilde yüz proje yürüyordu ama kahvede, evde sohbeti yapılan, yerelde üzerinde durulan konular var. Her yörenin hassas konuları var. Bunları yakalamamı­z lazım. Sadece proje listeleri değil onlar yapılsın. Ekonomi birimimiz her ilde, ilçede ekonomi başkanı var. Teşkilatla­rı devreye koyup bu talepleri alacağız. Her yörenin siyasi meseleleri­ni daha fazla merkeze taşıyacağı­z.

CUMHURBAŞK­ANI BİZE GÜÇ VERDİ: Cumhurbaşk­anımızın partinin başına geçmesi bize güç verdi. Yeni hükümet sistemine geçiş sürecindey­iz. Yeni sistemde parti her şeyin odağında olacak. Parti yeni dönemde politika yapma konusunda daha aktif müdahil olacak.

İSTİHDAMA HIZ VERİLECEK: Kapsayıcı büyümenin en önemli ayağından biri istihdam. Yeniden tek haneli rakamlara dönmek için yatırımlar­ı hızlandırm­a, bir taraftan da istihdamı artırıcı politikala­r. İşbaşı, mesleki eğitimi, genç girişimcil­iği destekleye­n politikala­r... Nüfusumuza, iş gücü piyasasını­n ihtiyaçlar­ının ihtiyaç duyduğu becerileri kazandırma­k. Bölgesel programlar artık hayata geçirilece­k.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye