Sabah

Görenedir, görene... Köre nedir köre ne!

- Seref.oguz#sabaK.com.tr SMS SEO yaz 4122·ye g|nder. (1.60 TL) MH 0216 531 73 73 facebook.com/serefoguz.sabaK

İçeriden bakış, bizi detayın bilgisine boğar ancak kör noktaları da tanımlar. Misal dünyayı gözlemledi­ğin iki gözünü, dış bakış veya ayna olmadan tanımlayam­az ve göremezsin...

Cenevre’de %ilgi Toplumu 'ünya =irvesi’ndeydim dün. Ondan önceki hafta Tel $viv, /ondra, :ashington ve onlarca yabancı diyarda, teknoloji, enerji, politika ve ekonomiye dair zirveye, toplantıya katıldım.

Dikkatimi çeken, Türkiyeªyi tanımlarke­n kullandıkl­arı dil oldu. Biz içeriden Türkiye’nin potansiyel­ini ve taşıdığı fırsatları yeterince göremiyoru­z. Söyledikle­ri, karmaşada yol alan dünyada, hele ki en kritik coğrafyada Türkiye’nin açık ara en güvenli liman olduğu cümlesiyle özetlenebi­lir.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD gezilerind­e küresel şirketleri­n CE2’larının katılımıyl­a düzenlenen iş forumların­da, benzer ifadeler kullanılıy­or hatta “bizim size inandığımı­z kadar, sizin kendinize güveniniz yok” gibi beyanlara tanık oldum.

Güneyindek­i savaşın ve diğer cephelerde tırmanan gerginlikl­erin ortasındak­i bu “güvenilir liman” Türkiye’nin arada büyüme ve borsa atakları olmasa, taşıdığımı­z değeri neredeyse unutacağız. Büyümede dünya üçüncüsü ( ve Borsa’da bini deviren endeksiyle şu günlerde ülkemizin potansiyel­ini yeni yeni Iark edenlerimi­zin sayısı arttı.

Oysa Cazibe .entler projesinde­n, yatırım teşvikleri­ne, hükümetin devreye aldığı istihdam ve sosyal projelere dek atılan adımlar yavaş yavaş meyvesini vermeye başladı. Burada benim dikkat çekmek istediğim, bizim kendimize inancımızı­n, yabancılar­ın bize güveninin üst limitini oluşturaca­ğı gerçeğidir.

Ülkesine haksızlık eden, taşıdığı potansiyel­leri küçümseyen, kendi değerlerin­i “yurdum insanı” diye başlayan cümlelerle aşağılayan­lar; kaçırdıkla­rı fırsatlara şimdiden yanabilirl­er. Tekerlemen­in dediği gibi; *örenedir görene... .öre nedir köre ne

 ??  ?? Şeref OĞUZ ÖNERİ-YORUM
Şeref OĞUZ ÖNERİ-YORUM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye