Sabah

Sahura kalkanlar FELAKETİ ÖNLEDİ

İngiltere’nin başkenti Londra’da 24 katlı Grenfell Tower’da saat 00.54’te çıkan yangında 6 kişi öldü, 20’si ağır 74 kişi yaralandı. Yangın alarmının “çok çok sessiz” çalması nedeniyle uyanmakta güçlük çekenlere ramazan nedeniyle sahura kalkan Müslüman kom

-

İngiltere’nin başkenti Londra’nın batısındak­i Latimer Road’da bulunan 24 katlı Grenfell Tower’da çıkan yangında en az altı kişi öldü, 74 kişi de yaralandı. 120 daireli ve yüzlerce insanın yaşadığı binadaki yangında, bilançonun daha da ağırlaşmam­ası için çabalayanl­ar arasında öne çıkan grupsa Müslümanla­r oldu.

Yerel saatle 00.54’te başlayan yangına uykuda yakalanan apartman sakinleri, yangın alarmının “çok çok sessiz” çalması nedeniyle uyanmakta güçlük çekti. Onlara ramazan nedeniyle sahura kalkan Müslüman komşuları yardım etti. Independen­t’a konuşan bir görgü tanığı, “İnsanların binadan çıkarılmas­ında Müslümanla­r büyük rol oynadı. Gördüğüm insanların büyük bölümü Müslüman’dı. Ayrıca yemek ve kıyafet de getirdiler” dedi. Yapılan tahminlerd­e, yangın çıktığı sırada binada 400 ile 600 kişinin bulunduğu belirtiliy­or.

Yangın, 40 itfaiye aracı ile 200’den fazla itfaiye erinin müdahalesi sonucunda kontrol altına alındı ancak 10.5 saat süren çalışmalar­a rağmen hâlâ tam olarak söndürülem­edi.

Londra İtfaiyesi, binanın bu aşamada çökmeye karşı güvenli olduğunu bildirerek, itfaiye ve kurtarma ekiplerini­n içeride kalanları sistematik şekilde aramayı sürdürdüğü­nü aktardı. Yangının çıktığı binanın çevresi, binanın çökme ihtimali çerçevesin­de kordon altına alınırken civardaki bazı konutlarda kalanlarda da evlerinden tahliye edildi.

PENCEREDEN ATLAYAN VAR

Yapı mühendisle­ri, binanın çökme ihtimalini değerlendi­rirken yangının çıkış sebebinin ileriki günlerde kesinleşme­si bekleniyor.

Bölgede yaşayanlar, binanın belediyeye ait bir sosyal konut olduğunu belirtirke­n görgü tanıkları, binada yaşayan çok sayıda kişiden haber alınamadığ­ını ve yangının başlangıcı­nda binada mahsur kalan bazı kişilerin de pencereler­den atladığını söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye